Close

Strona 25 z 228 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 2387

Wątek: D800 Af

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
    cieszyłbym sie bardzo gdybym mógł nabyć już d800, chyba trzeba było myślec przed ślubem o nowym body, teraz przede mną ciężka praca przekonywania
    nie tylko Ty masz ten problem ))
    Ja wezmę na ratki, żeby było mniej boleśnie
    Lustro, trochę szkła oraz oczobłyski

Domyślnie

no to sokro masz te same odchylki na wszystkich szklach i wszystkich punktach AF to czemu nie zrobisz fine tuning? skala jest za krotka?
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Nie jest za krótka. Nie wiem jak się to ma w Nikonie, ale na 5d mk2 mam tak, że jak robię mikroregulację, to na różnych odlełościach jest niestety albo skuteczna, albo nie. Poza tym w nowym body, za które jednak troszkę zapłaciłem, chciałbym mieć idealnie działający AF, bez potrzeby mikroregulacji.

Domyślnie

Idealnie dzialajacego AF nie ma, czy to w Canonie czy to w Nikonie. Sprobuj ustawic mikroregulacje w D800, moze okaze sie, ze chociaz tu Nikon jest lepszy...

Domyślnie

Korekta o 5 przedziałek wydaję się odpowiednią wartością. Z jednym małym "ale". Środkowy okej, skrajne z obu stron lekko przed. Tak więc jednak zdecyduję się wysłać paczkę do serwisu Nikona. Z tym idealnie, to może źle ujałem. Z 5d mk2 jeśli chodzi o AF byłem zadowolony, a jak wiadomo do idealnych to on nie należy. Zobaczymy jak to wyjdzie. Dzięki za porady.

Domyślnie

u mnie 606 - wymagal kalibracji

Domyślnie

U mnie 607... właśnie w serwisie na kalibracji

Domyślnie

Moja 605'tka wrocila z serwisu i niestety dalej to samo. Jutro wyjezdza do Dusseldorfu.

Domyślnie

Widze ze nie tylko ja mam problem moja 605 ... wrocila z serwisu i niestety dalej to samo

Domyślnie

W ramach ciekawostki, bardzo ciekawe artykułyna temat AF w D800/D800E:

1. Nikon D800/E outer AF sensor accuracy

2. Testing the AF sensor array

Strona 25 z 228 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów