nr 607xxxx - wszystko sprawne
Szukaj
nr 607xxxx - wszystko sprawne
dobrze że już popjawiaja się egzemplarze ktore działaja poprawnie, z pewnościa jak dojdzie do zakupu d800 przeze mnie to bedą już to puszki pełnowartościowe. Dla mnie osobiście jest niepoważne aby w tej klasie sprzętu niedziałał poprawnie AF.
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
Witam. Zakupiłem D800, jednak się okazało, że na wszystkich szkłach, które nabyłem z nim (28,50,85), jest tendencja do ustawiania ostrości za fotografowanym obiektem. Jak długo trwa kalibracja w serwisie nikona? Przyznam, że w Canonie była iście ekspresowa. Seria 607xxxx. Z moich obserwacji wynika, że raczej nie ma gorszego zachowania na bocznych czujnikach.
no to sokro masz te same odchylki na wszystkich szklach i wszystkich punktach AF to czemu nie zrobisz fine tuning? skala jest za krotka?
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Nie jest za krótka. Nie wiem jak się to ma w Nikonie, ale na 5d mk2 mam tak, że jak robię mikroregulację, to na różnych odlełościach jest niestety albo skuteczna, albo nie. Poza tym w nowym body, za które jednak troszkę zapłaciłem, chciałbym mieć idealnie działający AF, bez potrzeby mikroregulacji.
Idealnie dzialajacego AF nie ma, czy to w Canonie czy to w Nikonie. Sprobuj ustawic mikroregulacje w D800, moze okaze sie, ze chociaz tu Nikon jest lepszy...
Korekta o 5 przedziałek wydaję się odpowiednią wartością. Z jednym małym "ale". Środkowy okej, skrajne z obu stron lekko przed.Tak więc jednak zdecyduję się wysłać paczkę do serwisu Nikona. Z tym idealnie, to może źle ujałem. Z 5d mk2 jeśli chodzi o AF byłem zadowolony, a jak wiadomo do idealnych to on nie należy.
Zobaczymy jak to wyjdzie.
Dzięki za porady.
![]()
cieszyłbym sie bardzo gdybym mógł nabyć już d800, chyba trzeba było myślec przed ślubem o nowym body, teraz przede mną ciężka praca przekonywania
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
Skontaktuj się z nami