Szkoda, ze wczesniej (miesiac temu czy cos) nie mowiles bo mam tu gosci z PL, wiec mozna sie bylo ustawic, zeby dac do reki i przywiezc grata na zwiady![]()
Szukaj
Szkoda, ze wczesniej (miesiac temu czy cos) nie mowiles bo mam tu gosci z PL, wiec mozna sie bylo ustawic, zeby dac do reki i przywiezc grata na zwiady![]()
Pozbycie się sprzętu - przecież to Nikon zasugerował: Nie walcz tylko kup D810
wszystko w temacie
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Shaolin, dzięki- może następnym razemA na serio, to szkoda wozić złomy taki szmat drogi. To "panowie z Warszawy" powinni ten problem rozwiązać- i już.
tmk_t
Jaja sobie Kolega robi? Bez sensownego serwisu na miejscu? W życiu. Prędzej na sony przejdęPozbycie się sprzętu - przecież to Nikon zasugerował: Nie walcz tylko kup D810
wszystko w temacieGdyby nie fujiki, to od lat byłbym w innym systemie. S3 i S5 pozwoliły doczekać nikonów z fajną rozpiętością tonalną i dającą się ustawić w aparacie wzglednie "ludzką" kolorystyką. Niestety, jakość poszła "w kszoki". A polski serwis już tam był i zdaje się, chce zostać nadal
W każdym razie, nowy nikon nigdy żeby zastąpić wcześniejszego fabrycznego bubla- chyba, że wymienią sami w ramach akcji serwisowejAlbo gdy się przeprowadzę bliżej działającego serwisu...
ps. Przeprowadzki nie planuję![]()
Marek
Zakon Fuji
Czemu nie wyślesz do UK lub DE?
Nie musisz tam mieszkać, aby Ci naprawili.
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Witam,
Z kolei mamy problem z D800
Po wejściu do MENU aparatu, aparat sam z niego wychodzi, nie zawsze można robić zdjęcia/wyzwolić migawkę, na wyświetlaczu pojawia się Err.
Aparat dotąd działał bez zarzutu ale trafił do nowego właściciela i tak działa od dzisiaj, od momentu odebrania/rozpakowani paczki (choć sama paczka nie była nietknięta, zniszczona itd)
Oczywiście aparat ma dopiero kilka miesięcy i w razie czego jest na gwarancji ale może uda się odesłania do serwisu a nie chce nowego właściciela tak na starcie z tym zostawić - chcę pomóc bo być może to jakiś drobiazg.
Jakieś sugestie? może ktoś miał podobny problem?
Dziękuję ShutterStill
Nowy właściciel mówił że wkładał jakąś "egzotyczną" kartę SD ale po wyjęciu karty są te same objawy.
Ostatnio edytowane przez maxwawa ; 30-09-2014 o 20:32
To i ja się pochwalę.
D800 kalibrowany zaraz po zakupie â gdzieś w okolicach kwietnia. Niby było ok ale teraz po 5000 klatkach koło fortunySiedzę i klnę bo kadry w których przestrzelił trudno nawet wyobrazić sobie żeby komórką nie wyszły ostre. Normalnie masakra, w D700 nie do pomyślenia... Mam pewne podejrzenia co do przyczyn bo problem pojawia się w bardzo podobnych sytuacjach ale muszę jeszcze przetestować. Zero komfortu i ciągłe sprawdzanie czy trafił do celu. Na pewno jutro serwis.
Skontaktuj się z nami