Close

Strona 225 z 239 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 241 do 2 250 z 2387

Wątek: D800 Af

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Szkoda, ze wczesniej (miesiac temu czy cos) nie mowiles bo mam tu gosci z PL, wiec mozna sie bylo ustawic, zeby dac do reki i przywiezc grata na zwiady

Domyślnie

Pozbycie się sprzętu - przecież to Nikon zasugerował: Nie walcz tylko kup D810
    wszystko w temacie
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Shaolin, dzięki- może następnym razem A na serio, to szkoda wozić złomy taki szmat drogi. To "panowie z Warszawy" powinni ten problem rozwiązać- i już.

tmk_t
    Pozbycie się sprzętu - przecież to Nikon zasugerował: Nie walcz tylko kup D810
    wszystko w temacie
    Jaja sobie Kolega robi? Bez sensownego serwisu na miejscu? W życiu. Prędzej na sony przejdę Gdyby nie fujiki, to od lat byłbym w innym systemie. S3 i S5 pozwoliły doczekać nikonów z fajną rozpiętością tonalną i dającą się ustawić w aparacie wzglednie "ludzką" kolorystyką. Niestety, jakość poszła "w kszoki". A polski serwis już tam był i zdaje się, chce zostać nadal
    W każdym razie, nowy nikon nigdy żeby zastąpić wcześniejszego fabrycznego bubla- chyba, że wymienią sami w ramach akcji serwisowej Albo gdy się przeprowadzę bliżej działającego serwisu...

ps. Przeprowadzki nie planuję
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Czemu nie wyślesz do UK lub DE?
    Nie musisz tam mieszkać, aby Ci naprawili.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Shaolin, dzięki- może następnym razem A na serio, to szkoda wozić złomy taki szmat drogi. To "panowie z Warszawy" powinni ten problem rozwiązać- i już.

tmk_t

Jaja sobie Kolega robi? Bez sensownego serwisu na miejscu? W życiu...
    Ależ nie śmiałbym drogi Kolego
    Ja tylko napisałem o swoich oczuciach śledząc ten i inne wątki
    Aczkolwiek nie ukrywam że czsem przebiegnie mi myśl o zabiawie z D800, ale...
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Witam,

Z kolei mamy problem z D800
    Po wejściu do MENU aparatu, aparat sam z niego wychodzi, nie zawsze można robić zdjęcia/wyzwolić migawkę, na wyświetlaczu pojawia się Err.
    Aparat dotąd działał bez zarzutu ale trafił do nowego właściciela i tak działa od dzisiaj, od momentu odebrania/rozpakowani paczki (choć sama paczka nie była nietknięta, zniszczona itd)
    Oczywiście aparat ma dopiero kilka miesięcy i w razie czego jest na gwarancji ale może uda się odesłania do serwisu a nie chce nowego właściciela tak na starcie z tym zostawić - chcę pomóc bo być może to jakiś drobiazg.
    Jakieś sugestie? może ktoś miał podobny problem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    Witam,

Z kolei mamy problem z D800

Po wejściu do MENU aparatu, aparat sam z niego wychodzi, nie zawsze można robić zdjęcia/wyzwolić migawkę, na wyświetlaczu pojawia się Err.

Aparat dotąd działał bez zarzutu ale trafił do nowego właściciela i tak działa od dzisiaj, od momentu odebrania/rozpakowani paczki (choć sama paczka nie była nietknięta, zniszczona itd)

Oczywiście aparat ma dopiero kilka miesięcy i w razie czego jest na gwarancji ale może uda się odesłania do serwisu a nie chce nowego właściciela tak na starcie z tym zostawić - chcę pomóc bo być może to jakiś drobiazg.

Jakieś sugestie? może ktoś miał podobny problem?

Karta pamięci wadliwa może?

Domyślnie

Dziękuję ShutterStill
    Nowy właściciel mówił że wkładał jakąś "egzotyczną" kartę SD ale po wyjęciu karty są te same objawy.
    Ostatnio edytowane przez maxwawa ; 30-09-2014 o 20:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    Dziękuję ShutterStill

Nowy właściciel mówił że wkładał jakąś "egzotyczną" kartę SD ale po wyjęciu karty są te same objawy.

Może ta karta juz narobiła szkody w bebechach ? :/

Ma najnowsze oprogramowanie?

Niech uaktualni.

Niech wyciągnie baterie (tą od zegarka też) na 24h.

Próbuje bez karty teraz czy inne dziwadło wkłada?

Domyślnie

To i ja się pochwalę .
    D800 kalibrowany zaraz po zakupie – gdzieś w okolicach kwietnia. Niby było ok ale teraz po 5000 klatkach koło fortuny Siedzę i klnę bo kadry w których przestrzelił trudno nawet wyobrazić sobie żeby komórką nie wyszły ostre. Normalnie masakra, w D700 nie do pomyślenia... Mam pewne podejrzenia co do przyczyn bo problem pojawia się w bardzo podobnych sytuacjach ale muszę jeszcze przetestować. Zero komfortu i ciągłe sprawdzanie czy trafił do celu. Na pewno jutro serwis.

Strona 225 z 239 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów