Close

Strona 210 z 239 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 091 do 2 100 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Mój egzemplarz na dzień dobry robił takie fotki Polski serwis mówił: Proszę Pana, wszystko gra i działa jak należy
    http://img23.imageshack.us/img23/403...osostrosci.jpg
    ofak.... i często są takie pudła na bocznych ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Mój egzemplarz na dzień dobry robił takie fotki Polski serwis mówił: Proszę Pana, wszystko gra i działa jak należy
    http://img23.imageshack.us/img23/403...osostrosci.jpg
    Nie wygląda to dobrze. Mam prośbę, możesz zrobić coś podobnego przy innym świetle, np dziennym ? Może uda się zaobserwować wpływ oświetlenia na działania AF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Choćby ostatnio robiłem zdjęcia, na których facet był w ciemnych okularach, następnie chciałem "wyciągnąć" oczy -bum i szum i banding, każda strefa w cieniu-to samo.
    rozwalilo mnie to .. naprawde... podam ci bardzo prosty sposob na rozwiazanie takiego problemu.. powiedz modelowi by zdjal okulary. naprawde pomaga
    bo troche to przypomina zdanie jednego z klietnow - "bardzo ladne zdjecia tej modelki ale prosze jej zmienic rajstopy na cieliste zamiast czarnych i zalozyc bluzke pod zakiet"

przyznam ze nie widze mozliwosci by przy statycznych scenach studyjnych i SWIADOMEJ fotografii dalo sie zauwazyc roznice pomiedzy lustrzankami o tych samych parametrach.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    ofak.... i często są takie pudła na bocznych ?
    Nie wygląda to dobrze. Mam prośbę, możesz zrobić coś podobnego przy innym świetle, np dziennym ? Może uda się zaobserwować wpływ oświetlenia na działania AF.
    To była sytuacja zaraz po zakupie, "robił takie fotki" ale już nie robi odkąd pojechał na serwis do Niemiec. Wrzuciłem przykład jak rozjechany był AF zaraz po zakupie na bocznych, a polski serwis mówił, że wszystko działa pięknie
    Teraz mam ponad 15000 fotek i wszystko śmiga aż miło!
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Witam serdecznie, przymierzam się do zakupu D800. Czy ktoś potrafi mi odpowiedzieć na pytanie, czy wypuszczane dzisiaj 800-tki nie mają już tych problemów, co egzemplarze z początku produkcji? lub występują one rzadziej? I jak przed zakupem przetestować puszkę, by wiedzieć, że wybiera się dobry egzemplarz?
    D700 || N24-70 2.8 || N28 1.8 || N35 1.8 || N50 1.4 || 85 1.8 || SB-800

www.zawadoss.com

Domyślnie

Prawdopodobnie nadal mają ten problem - zresztą nie wiemy tego, bo Nikon nie wypuścił żadnej noty serwisowej - czyli problemu wg nich nie ma. Problem wychodzi czasem po kilkudziesięciu tys zdjęć, więc tego nie sprawdzisz w sklepie. I dlatego też nie wiemy czy mają go puszki dziś sprzedawane. Bo nie maja one takich przebiegów.
    Szkoda, że nikon woli zamiatać sprawy pod dywan, więcej na tym traci niż zyskuje. A i tak na końcu jest zmuszony ponieść koszty (patrz historia z D600).
    Nie jesteśmy w stanie ocenić jaki % puszek ma wadę. Więc nie wiemy czy kupno D800 jest obarczone duzym czy małym prawdopodobieństwem kupienia body ze złym AF.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-04-2014 o 11:46
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ok, dzięki wielkie za odpowiedź!
    D700 || N24-70 2.8 || N28 1.8 || N35 1.8 || N50 1.4 || 85 1.8 || SB-800

www.zawadoss.com

Domyślnie D800 Af

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    rozwalilo mnie to .. naprawde... podam ci bardzo prosty sposob na rozwiazanie takiego problemu.. powiedz modelowi by zdjal okulary. naprawde pomaga

bo troche to przypomina zdanie jednego z klietnow - "bardzo ladne zdjecia tej modelki ale prosze jej zmienic rajstopy na cieliste zamiast czarnych i zalozyc bluzke pod zakiet"

przyznam ze nie widze mozliwosci by przy statycznych scenach studyjnych i SWIADOMEJ fotografii dalo sie zauwazyc roznice pomiedzy lustrzankami o tych samych parametrach.

Acha dzięki za dobre rady...
    PS: tylko ja np chce modela w okularach i np. chcę używać jednego bardzo kontrastowego źródła światła. Każdy ma inne wizje, inny styl. Zresztą to nie dyskusja o tym.
    Tak...różnicy olbrzymiej nie nie będzie jak robisz zdjęcia w namiocie bezcieniowym. Ale zaraz...przecież nie mówimy o sprzecie o tych samych parametrach. A zresztą nawet...dla dobra dyskusji-niech będzie, że uprawiam kompletnie nieświadomą wg ciebie fotografie. I tu nikon daje znacznie większe pole do popisu podczas wywołania/obróbki. Tak czy siak liczy się efekt końcowy.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 07-04-2014 o 12:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Tak...różnicy olbrzymiej nie nie będzie jak robisz zdjęcia w namiocie bezcieniowym.
    a to przepraszam .. nie wiedzialem. ja nigdy nie robilem inaczej niz w bezcieniowym. przepraszam i prosze o wybaczenie.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

@kurczeblade - proszę nie prowokować. Myslę, że w wątku o D600 też byłoby spokojniej gdyby się wzajemnie nie podpuszczano.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 210 z 239 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów