Close

Strona 203 z 239 PierwszyPierwszy ... 103153193201202203204205213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 021 do 2 030 z 2387

Wątek: D800 Af

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chłop z Mazur ;)

Domyślnie

Słabo przygotowany materiał do tego w słabej jakości. Ten Pan w czarnym który dołączył do rozmowy więcej mówił o sobie niż o Was i miał lekceważący stosunek do Was. Tak ja to odbieram.
    Trochę szkoda że nie rozwinąłeś na antenie problemu z D800 ale to zapewne przez brak możliwości/zainteresowania prowadzącego.
    Mimo wszystko wy wypadliście bardzo dobrze gratuluje

Domyślnie

Sam się dziwię, że coś byłem w stanie powiedzieć, moje pierwsze wystąpienie w TV w przeciwieństwie do mojego dziecka które już kilka razy było na antenie i to w tej prawdziwej TV Następnym razem zabierzemy dwa mikrofony i tylko my będziemy mówić
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

od strony technicznej to cały materiał jest... słabieńki - ale z drugiej strony - ludziska przełkną taką kaszankę bo interesuje ich temat

Ja tam kibicuję waszemu portalowi

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chłop z Mazur ;)

Domyślnie

i bardzo dobrze Jestem przekonany że dużo lepiej poprowadzilibyście program niż ten Pan w czarnym. Swoją drogą wydaje mi się znany chociaż nie kojarzę skąd, może z YouTube.
    W przeciwieństwie do tego narcyza uważam że Wasz pomysł na portal inny niż wszystkie jest bardzo dobry. Nie przepadam za tymi wszystkimi tabelkami i suchą teorią a "surowe" porównanie bardzo łatwo do mnie przemawia . Dorzućcie jeszcze możliwość subskrypcji/powiadamiania na emial o nowych wpisach
    @fafniak pewnie że tak, ja niestety nie mogłem być na targach chodź znajomi jechali także mimo wszystko wysłucham materiał

Domyślnie

Eeeee, panowie Radek (Pan w czarnym ) to jest bardzo sympatyczny człowiek. A wiedzę na temat foto ma przeogromną

hydrax, dodałem właśnie wtyczkę WP Notify Subscribers, mam nadzieję że będzie działać poprawnie

No dobra, kończę OT....
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 31-03-2014 o 20:45
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chłop z Mazur ;)

Domyślnie

nie neguje wiedzy Pana w czarnym Bardziej chodzi mi o jego kulturę w przedstawionym materiale. Nie ocenia się książki po okładce jednak jak się widzi tylko okładkę to czasami ciężko oprzeć się wrażeniu .
    Wtyczka jeszcze się nie pojawiła, pamięć przeglądarki wyczyściłem Podejrzewam że jeszcze coś "dłubiesz" dlatego sprawdzę za chwilę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Zaix, niestety zawszew takich sytuacjach pytam: pokaz mi swoje zdjęcia w których matryca canona Cie ograniczala.
    Masa sytuacji, masa. I nie przesadzam. W bardzo wielu zdjęciach studyjnych, byłem ograniczony tym, że muszę pozostawić cień, albo banding. Choćby ostatnio robiłem zdjęcia, na których facet był w ciemnych okularach, następnie chciałem "wyciągnąć" oczy -bum i szum i banding, każda strefa w cieniu-to samo. Mocno forsowałem pewne pliku z nikona dla specyficznych efektów, podchodzących czasem ciut pod grafikę i nie mówię tu o HDR (choć i to jest niezły przykład) i bardzo często z tego korzystałem, w 5d3 jest to co jest i pole manewru jest mocno ograniczone. Myślę, że większość znających się na rzeczy profesjonalistów, którzy pracują mocniej "graficznie" nad zdjęciami, używa Nikona, ale myślę, że to nie temat na to. Matryca to świadomy wybór wraz z ograniczeniami. AF NIE!! Niemniej jednak pozostaję przy zdaniu, że elastyczność pracy z NEFem to zupełnie inna klasa i kategoria niż Canon i nie da się tego praktycznie podważyć. Byle zdjęcie pod światło już przedstawi tą kwestię i tak-wiem, można doświetlić, ale to już inne zdjęcie i jego charakter.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 31-03-2014 o 22:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Masa sytuacji, masa. I nie przesadzam. W bardzo wielu zdjęciach studyjnych, byłem ograniczony tym, że muszę pozostawić cień, albo banding. Choćby ostatnio robiłem zdjęcia, na których facet był w ciemnych okularach, następnie chciałem "wyciągnąć" oczy -bum i szum i banding, każda strefa w cieniu-to samo. Mocno forsowałem pewne pliku z nikona dla specyficznych efektów, podchodzących czasem ciut pod grafikę i nie mówię tu o HDR (choć i to jest niezły przykład) i bardzo często z tego korzystałem, w 5d3 jest to co jest i pole manewru jest mocno ograniczone. Myślę, że większość znających się na rzeczy profesjonalistów, którzy pracują mocniej "graficznie" nad zdjęciami, używa Nikona, ale myślę, że to nie temat na to. Matryca to świadomy wybór wraz z ograniczeniami. AF NIE!! Niemniej jednak pozostaję przy zdaniu, że elastyczność pracy z NEFem to zupełnie inna klasa i kategoria niż Canon i nie da się tego praktycznie podważyć. Byle zdjęcie pod światło już przedstawi tą kwestię i tak-wiem, można doświetlić, ale to już inne zdjęcie i jego charakter.
    Celowo poprosilem o Twoje zdjecia, wiele osob powtarza, to co napisales wyzej, jednakze najczesciej nie spotykaja sie z takimi sytuacjami w codziennym uzytkowaniu aparatu. Piszesz o problemach w studio, tym zaskoczyles mnie najbardziej. Przeciez wlasnie w studio mamy najwieksze mozliwosci operowania swiatlem i cieniem, moze nalezaloby popracowac nad opanowaniem tych umiejetnosci. Jak czytam wypowiedzi niektorych nikoniarzy, odnosze wrazenie, ze posluguja sie sprzetem idealnym, a taki aparat nie zostal jeszcze stworzony i dobry fotograf zrobi zdjecia tym, czym akurat dysponuje, poniewaz przy pomocy swojej wiedzy ominie techniczne niedoskonalosci sprzetu.

PS. AF w 6D jest bardzo dobry, srodkowy jest czulszy od nikonowskich, w czym problem? Chyba, ze fotografujesz sport w studio i robisz potem wydruki na sciany biurowcow? Moze tu lezy Twoj problem? Chcialbys miec aparat do wszystkiego? Takich nie ma.

Jeszcze na koniec taki przyklad kolegi fotografa z niemieckiego forum - https://www.behance.net/fotostyle-schindler
    a to jego sprzet:
    Canon EOS 1D Mark IV
    Canon EOS 7D
    Canon EOS 1D Mark II
    Canon EOS 30D
    Canon EF 85mm 1.8
    Canon EF 16-35mm 2.8
    Canon EF 70-200/2,8 L USM
    Canon EF 300 mm f/2.8 L IS USM
    Canon 430EX
    Canon 580EX II
    Sigma 15-30mm 3.5-4.5 EX DG
    Tamron 28-75mm F/2,8 XR Di LD Macro
    Ostatnio edytowane przez Witek.K ; 01-04-2014 o 09:25
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

Witek. K, problem tego forum jest taki, że wszyscy gadają, dyskutują, negują tylko jakoś nikt zdjęć nie pokazuje.
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

W studio - to też trochę się dziwię , ale różne przypadki bywają
    Natomiast znajomi poprosili mnie o zdjęcia plenerowe w strojach ślubnych - normalnie się tym nie zajmuję, ale na zlocie pentaxa postanowiłem coś tam zrobić.
    5DII vs D700 - prawdopodobnie jest to brak umiejętności obróbki ale zachowanie obrazka z matrycy canona jest tak różne (twarde) że w pewnym momencie zrezygnowałem z obróbki i canonowskie pliki oddałem praktycznie surowe.
    D700 były obrobione .
    Zastanawiam sie jak pokazać różnice - może mi się uda na fragmentach

Słoneczny plener - dość kontrastowy

Strona 203 z 239 PierwszyPierwszy ... 103153193201202203204205213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów