Close

Strona 18 z 228 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 2387

Wątek: D800 Af

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

No ładnie, taki byłem zadowolony przez 2 dni od zakupu D800. Po waszych postach założyłem 14-24 i sz....k by trafił, z lewej strony nie ostrzy. Co teraz? Opisać serwisowi z jakim szkłem nieostrzy? Może lepiej było żyć w nieświadomości... Ja celuję zazwyczaj środkiem. Nie wiem co robić. Wysłać do serwisu czy czekać aż wyjdą wszystkie wady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek N Zobacz posta
    No ładnie, taki byłem zadowolony przez 2 dni od zakupu D800. Po waszych postach założyłem 14-24 i sz....k by trafił, z lewej strony nie ostrzy. Co teraz? Opisać serwisowi z jakim szkłem nieostrzy? Może lepiej było żyć w nieświadomości... Ja celuję zazwyczaj środkiem. Nie wiem co robić. Wysłać do serwisu czy czekać aż wyjdą wszystkie wady
    ja wyslalem swoje body do serwisu w Dusseldorfie (centralny serwis na DE) w opisie napisalem ze nie trafia lewy af i po 2 dniach dostalem wyregulowane body

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    ja wyslalem swoje body do serwisu w Dusseldorfie (centralny serwis na DE) w opisie napisalem ze nie trafia lewy af i po 2 dniach dostalem wyregulowane body
    po dwóch dniach ?? Błyskawicznie. Patrząc na szybkość naszego serwisu to nie ma porównania

Domyślnie

no nie licze tu przesylki pl-de i de-pl (bo to po 2-3 dni w kazda strone), natomiast 2 dni zajelo im to od momentu przyjecia do naprawy do momentu w ktorym paczka zostala nadana do mnie z powrotem

Domyślnie

http://blog.mingthein.com/2012/10/27...idterm-report/

Opis wrażeń z używania D800E po 20 tys. zdjęć - mimo kalibracji problem z niepewnym AF nadal jest - bywa mniej precyzyjny niż D700 i D600, oprócz tego "bezużyteczny" dla używajacych manuali jest wizjer (bo matówka jest większa niż w innych aparatach więc przyciąć nie można, a zamienników np. Katzeye nadal nie ma), wymagania odnośnie techniki robienia zdjęć są wysokie oraz migawka ma tendencję do jakichś wibracji w okolicy 1/30.
    Z pozytywów rewelacyjna jakość obrazka, brak filtra AA redukuje dyfrakcję, a mora nie pojawia się tak często jak można było wcześniej oczekiwać. Oprócz tego duża liczba zdjęć z jednego naładowania baterii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Coś się obawiam, że pod D800 każde ultra-jasne szkło szerokokątne jak Twoja 24 czy moja 35 jest bezwzględne... Lepiej już pracuje tanizna spod szyldu 35/1,8.
    Odsyłałeś sam korpus czy ze szkłem? Jak długo Ci "stroili" i jakie efekty ?
    Stroili mi kilka godzin. Miałem szkła, ale nie brali ich. poza 14-24... Patrz dalsza część posta.

Cytat Zamieszczone przez Maciek N Zobacz posta
    Pisałem już tu chyba, że 14-24 i CAM3500 we wszystkich wcieleniach się nie lubią.
    Mój D800 @14mm trafia zdecydowanie gorzej (z tendencją do bf) przy obiektach o słabszym kontraście - mimo, iż wyrabia się bez problemu przy wyższym kontraście. Serwis przyglądał się temu (zrobili zdjęcie tablicy) i stwierdzili, że coś "nie bangla" ze szkłem. W domy zapiąłem drugą sztukę (pożyczoną), i było tak samo.

Jak zacząłem eksperymentować z D300 i D700 - to okazało się, że efekt jest podobny: lewa strona zawsze bardziej skłonna do popełniania błędów. I błąd, jeżeli występował, to był to BF.

Ponieważ w D700/D300 nigdy nie było to problemem - uznałem swój D800 za uleczony na tyle, żeby nie psuł mi nerwów.

Domyślnie

Ale żeście sie rozpisali tego samego dnia Az strach kupowac, szkoda, że Ci co mają dobry af siedza cicho

Domyślnie

Proszę te osoby co nie mają problemów z af w d800 o podanie numerów serii jeśli można Może te nowe partie takiego problemu juz nie mają...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slawek Wojtczak Zobacz posta
    Proszę te osoby co nie mają problemów z af w d800 o podanie numerów serii jeśli można Może te nowe partie takiego problemu juz nie mają...

Seria 606... Żadnych problemów z AF
    Rozsądne minimum czasu naświetlania, to z moich skromnych doświadczeń: 1/ogniskowa x1,5, a jeszcze lepiej x2.
    Jakość obrazka w pełni rekompensuje te drobne "utrudnienia".
    pzdr
    "Lepsze zdjęcie zaszumione, niż poruszone. Lepsze poruszone niż żadne."

Domyślnie

zgodze się z Jackiem

Strona 18 z 228 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów