Close

Strona 156 z 239 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 551 do 1 560 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    Jak możesz, przecież ten obrazek, ta magia...
    ta plastyka, te kolory, ten miecz, ten samuraj....... ( ).
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chłop z Mazur ;)

Domyślnie

Nie ukrywam że nie przeczytałem wszystkich postów w tym wątku tylko ok 15 % więc nie linczujcie mnie jak już było
    Od wtorku jestem posiadaczem D800 i bardzo denerwuje mnie ten AF. Z szkłami N50 1.4 i N35 1.8 w trybie AF-C cały czas coś doostrza mimo iż mój D90 w tym samym momencie z tymi samymi ustawieniami i Tamronem 17-50 f2.8 (na śrubokręt) łapie szybciej i pewniej.
    W trybie AF-S działa bardzo dobrze, idealnie w punkt i to bez różnicy czy środek, czy lewy bądź prawy. Czy u Was też tak jest?
    Ostatnio edytowane przez hydrax ; 16-02-2014 o 13:20

Domyślnie

Ciężko powiedzieć czy mój jest na + czy -. Na początku wymagał kalibracji, ale po roku czasu jest w miarę ok. Piszę w miarę, ponieważ na niektórych obiektywach wymagały niewielkiej regulacji z puszki. Zmiany są na tyle małe że nie jestem pewny czy to wina puszki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hydrax Zobacz posta
    Nie ukrywam że nie przeczytałem wszystkich postów w tym wątku tylko ok 15 % więc nie linczujcie mnie jak już było
    Od wtorku jestem posiadaczem D800 i bardzo denerwuje mnie ten AF. Z szkłami N50 1.4 i N35 1.8 w trybie AF-C cały czas coś doostrza mimo iż mój D90 w tym samym momencie z tymi samymi ustawieniami i Tamronem 17-50 f2.8 (na śrubokręt) łapie szybciej i pewniej.
    W trybie AF-S działa bardzo dobrze, idealnie w punkt i to bez różnicy czy środek, czy lewy bądź prawy. Czy u Was też tak jest?
    u mnie tez tak jest. najlepsza zona na swiecie, gdy jej o tym powiedzialem (ze d800 ma wady) powiedzala, ze moge fotografowac 7100. i ma racje- jesli d800 jest zla to jej nie uzywac a jak uzywac to nie jeczec.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Tak nieśmiało zapytam. To jest wątek terapeutyczny czy merytoryczny?

Domyślnie

Dla mnie już tylko terapeutyczny

Domyślnie

to pewnie dlatego pisze kolega o mieczach i samurajach...
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Owszem I plastyce i kolorach.....

[dopisane]

No i bardzo lubię Samuraja Jacka On pewno też używa xxxxx (w miejsce x wstaw nazwę ulubionego aparatu).

Domyślnie

Sa szanse na wymiane jak sie mocno postawisz to wymienia.
    http://fstoppers.com/news-nikon-d800...-finder-issues
    Nie wiem czy instrukcja ma tu jakiekolwiek zastosowanie, jak kupuje aparat to bardziej warunki sprzedazy sa wazne, czyli to ze sprzet ma byc wolny od wad, a nie jest i to jest podstawa do uzyskania sprzetu niewadliwego , skoro naprawy nic nie daja to musza dac nowy aparat. To, ze robia wszystko zeby go nie wymienic to inna sprawa, ale jako klient trzeba rowniez zrobic ile sie da, zeby swoje prawa "wyrwac" jesli firma jest do zyc….i
    Ja w swoim przypadku im nie odpuszcze na pewno, bo to ze jest zepsuty, to rozumie , zdaza sie, ale to ze nie da sie go naprawic, i nie wymienia sie na sprawny, juz nie.
    I tak jak Fatman powiedzial, Nikon stawia wielu przed prostym rozwiazaniem - idzcie do konkurencji, bo my nie mozemy wam zaoferowac konkretnego rozwiazania problemu.
    Fejsbuk Darek Novak

Strona 156 z 239 PierwszyPierwszy ... 56106146154155156157158166206 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów