Close

Strona 13 z 239 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

dem, wszystkie skrajne mi chodzily do d... ale na tych zaznaczonych bylo wybitnie kiepsko
    nadzorca: ja bym oddal puche.
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sevenoo Zobacz posta
    dem, wszystkie skrajne mi chodzily do d... ale na tych zaznaczonych bylo wybitnie kiepsko
    nadzorca: ja bym oddal puche.
    ... no tak, tylko jak mi zrobią tak jak z Nikkorem 50/1.4 5 lat temu to się boję... wtedy mi usuwali pyłki ma zniszczyli mechanizm AF
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

wysłałem D800 do kalibracji do centralnego serwisu w Dusseldorfie - i juz paczka leci z powrotem do mnie

Wpływ naprawy 2012-10-08
    Naprawa została zakończona / przekazanie do kontroli jakości 2012-10-09
    Rachunek został wystawiony 2012-10-09
    Data wysyłki: 2012-10-09

Domyślnie

Nadzorca oddaj puszkę, ja miałem tak samo ... każde szkło BF od -10 do -20 korekta. Po wizycie w serwisie mikroregulacja AF całkowicie wyłączona i z wszystkimi szkłami trafia w punkt każdym punktem AF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgaik Zobacz posta
    Nadzorca oddaj puszkę, ja miałem tak samo ... każde szkło BF od -10 do -20 korekta. Po wizycie w serwisie mikroregulacja AF całkowicie wyłączona i z wszystkimi szkłami trafia w punkt każdym punktem AF.
    Może poczekać na nowe oprogramowanie, ponieważ nic innego w puszce nie mogą zrobić, chyba że na poziomie hardware jest coś zwalone... a to by było ze strony Nikona świństwem zwłaszcza, że puszka nie jest tania
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

madzorca, a wyslij moze do Niemiec

Domyślnie

kichu, a czym wysyłałeś do i jakie koszty tego "interesu" ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

jezeli chodzi o kuriera to zamawiam przez sendit.pl - koszt wysylki do UE z solidnym ubezpieczeniem zamyka sie ponizej stowki

za kalibracje + wysylke powrotna nie zaplacilem ani grosza - zrobili w ramach gwarancji , do aparatu dolaczylem ksero polskiej faktury zakupu puszki ... karty gwarancyjnej EU nie wrzucalem nawet ... juz mi kiedys serwis posial wiec od tamtego czasu zawsze wysylam tylko fakture zakupu, a karte dopiero jakby sie przypomnieli (poki co dziala)

paczka jedzie do mnie btw, bedzie pewnie jutro, a najpozniej pojutrze - wiec dam znac jaki rezultat

a swoja droga w czasie poszukiwan sieciowych w temacie d800 i autofocusa, natrafilem na ciekawe linki

- soft do kalibracji obiektywow, czy tez diagnostyki autofocusa (mozna sobie np. sprawdzic jakie odchyly ma af
    na kazdym punkcie itp itd) - platny - ale dosc ciekawy

http://www.reikan.co.uk/focalweb/ind...ons/focal-pro/

- podobno dokladny opis calej procedury serwisowej zwiazanej z autofocusem w d800

http://hifivoice.wordpress.com/2012/...pair-overview/

Domyślnie

Jakby ktoś szukał tego Focala taniej:

http://www.reikan.co.uk/focal/mbp45/

Tu są ceny z "lekką" zniżką (wersja PRO 45 funtów zamiast 69.95 funta)

Domyślnie

Byłbym ostrożny z Focalem - wyniki należy zweryfikować "w boju". Jest w stanie określić "tendencję" BF/FF, ale co do wartości to już duże przybliżenie.
    Wyniki mocno zależne od wybranych opcji przeostrzania (Far Focus/Near Focus) między pomiarami.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Strona 13 z 239 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów