Close

Strona 129 z 228 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 2387

Wątek: D800 Af

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie rozumiem, o co malkontentom chodzi
    Popatrzcie, co potrafi D800E i to bez dołączonego fotografa
    http://joemonster.org/filmy/58282/Ja...rafowac_kotki_
    Mały zestaw podróżnika: D7500, AF-P 10-20, 18-55, 70-300 plus N18-105, N35/1.8G N50/1.G, METZ 52 AF-1

Domyślnie

Świetne podsumowanie całej dyskusji dotyczących błądzących AF
    Trzeba umieć bawić sie robieniem zdjęć a nie onanizować się
    D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600

Domyślnie

Ja w działaniu AF D7100 nie rozumiem jednej rzeczy. Otóż, jeśli będzie chociaż cień szansy na to, aby można było ustawić BF, to AF to zrobi. Chodzi o to, że jeśli mam zawodnika w punkcie AF, ale 1% tego punktu nie pokrywa się z ciałem/koszulką, to mam BF. I nie działa tu żadne skin tones czy inny algorytm rozpoznawania ludzia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ja w działaniu AF D7100 nie rozumiem jednej rzeczy. Otóż, jeśli będzie chociaż cień szansy na to, aby można było ustawić BF, to AF to zrobi. Chodzi o to, że jeśli mam zawodnika w punkcie AF, ale 1% tego punktu nie pokrywa się z ciałem/koszulką, to mam BF. I nie działa tu żadne skin tones czy inny algorytm rozpoznawania ludzia.
    Ale co My mozemy Ci pomoc?
    Bylo juz tyle o tej Twojej przypadlosci rozmawiane.
    Mysle, ze serwis pomoze Ci lepiej niz My. Po prostu juz czas to zrobic.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Ale ja tylko tak to sobie napisałem jako zupełnie luźną uwagę.

Domyślnie

Szybka odpowiedź. Nie pisałem o D7100. Nie pisałem o gęstości matrycy, a o ilości MPx, bo większa ilość to więcej detalu. To wtedy bardziej wychodzą wady, niedostatki optyki itp.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

w kwestii celowania srodkiem szkla i trafiania/nie trafiania af nie ma znaczenia czy fx czy dx - liczy sie tylko gestosc pikseli, doskonale to bylo widac jak dawno temu sprawdzaliśmy z ciekawości z wilkiem osiagi 300/2.8 vr z konwerterami na d300, d3 i d3x - i najslabiej bylo pod wzgledem rozdzielczosci pod d300 właśnie

Oszczędny w słowach Awatar JanTarn1
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

"Czy jeśli sprzet jest używany inaczej niż powinien to czy będzie działał idealnie? Czy amatorzy używają sprzetu tak jak profesjonaliści? O tym, że niektórzy używają aparatów nie tak jak się powinno to jestem pewien - np źle trzymają aparat z obiektywem."

Szanuję cudze zdanie. Jak widzę podobna dyskusja toczy się o Df. Mnie powoli już nawet dyskusja o sprzęcie Nikona przerasta. Jako kompletny amator tylko z boku sobie pooglądam dokąd to prowadzi.

Domyślnie

Jest takie przyslowie: " Im dalej w las tym wiecej..... "
    Kiedys w poczatkowych latach istnienia tego forum, ludzie pytali o podstawowe informacje zwiazane z fotografia. Teraz ludzie sie obkuli i szukaja szcegolikow, kazdej nawet najdrobniejszej wady.
    Tak to jest, postep idzie a z nim i wady i zalety. I beda niekonczace sie pytania.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

generalnie czytając to forum i biorac wszystko doslownie można dojść do wniosku ze każdy aparat jest do niczego, podobnie z obiektywami ale biorac na to poprawke mozna przeczytac wiele naprawde sensownych uwag odnosnie zachowania danego szkła czy body... tylko nie nalezy do wszystkiego podchodzic bezkrytycznie...

Strona 129 z 228 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów