Racja, bo podobno problem z af-em lubi pojawić ok. 20 tys. Na moim od czerwca br. przebieg ok. 7 tys.
Szukaj
Racja, bo podobno problem z af-em lubi pojawić ok. 20 tys. Na moim od czerwca br. przebieg ok. 7 tys.
Marek
Zakon Fuji
seria 611(od sierpnia ok 4k) z niemiec,w zasadzie wszystko jest ok(lewy skrajny nie byl sprawdzany bo go nigdy nie uzywam i wole spokojnie spac) niestety wszystkie obiektywy(posiadam same sigmy bo obrazek z nikkorow mi nie odpowiada) sa po mikroregulacji ale teraz wszystko w punkt i ostre
w d700 nic nie bylo ustawiane i jest ok
z sb910 czy ze wspomaganiem czy bez jest ok
Seria 611 12k kliknięć z UK i wszystko super. Poprzedni d800 "rozjechał" mi się ok 10k ok 1.5 roku temu.
P. S. Żadnego Nikkora nie trzeba mikroregulować![]()
Ja od wczoraj stałem się posiadaczem D800.Początek numeru 61 reszty nie pamiętam,dystrybucja z Niemiec.Zero problemu z AF,trafia z wszystkimi szkłami,mikroregulacja na zero.Czy to jest rzeczywiście prawda,że gwarancja europejska liczy się dwa lata w Polsce? Gwarancję mam podbitą przez sklep i wystawiony paragon z numerem puszki.
a nie bezpieczniej jest o gwarancje zapytać w serwisie niż na forum?
W serwisie, ani też w Nikon Polska, ba, nawet Nikon JP, nie posiadają takiej wiedzy o usterkach, gwarancjach, strategiach sprzedażowych, nazewnictwie kolejnych modeli, cenach i ich spadkach (dokładnie rozłożonych jaka utrata w złotych w jakim czasie, z dokładnością do jednego tygodnia, na trzy lata w przód),..... jak tutaj na forum.
Seria 612
Kraj: Polska
Skoep: Komputronik
Seria 611
Kraj:Polska
Sklep: ABFoto
Wszystko gra i buczy, na chwilę obecna ponad 3,5k klatek.
No to chyba najwyższy czas podjąć decyzję o zmianie systemu w moim przypadku i powrotu na stare śmieci. C i jego magicznych 61 punktów mam po dziurki w nosie...bzdura i marketing cokolwiek by nie pisali "zadowoleni" użytkownicy...bzdury.
Hej! Witam wszystkich maniaków Nikona![]()
Swoją D800 kupiłem w maju 2013. Po kupnie jasnych stałek Nikona (35/1,4 afs, 85/1,4 afs) zauważyłem problem z lewymi pkt AF. Z zoomami 14-24-70-200 afs nie widziałem żadnych wad. Na 1,4 wyłazi wszystkoCzęsto fotografuję w AF-C i zapierniczam po wszystkich pkt AF więc muszą wszystkie ostrzyć w punkt. Rozpocząłem więc korespondencje z naszym rodzimym serwisem i serwisem DE. Miła Pani z Niemiec odpisywała dużo sprawniej jak Pan z W-wy. Dodatkowo po moim pytaniu czy uda się przyspieszyć naprawę ponieważ zależy mi na czasie odpisała że tak i kazała na paczce napisać adnotację aby dostarczyć sprzęt do niej osobiście aby mogła się zająć moją sprawą. To wszystko utwierdziło mnie w przekonaniu że sprzęt należy wysłać do DE. Za wysyłkę do i z powrotem niestety trzeba zapłacić. Sprzęt jechał dwa dni do Dusseldorfu, spowrotem również dwa dni. Sama kalibracja trwała jeden dzień (na pytanie do serwisu w PL czy zawożąc sprzęt osobiście zrobią kalibracje "od ręki" usłyszałem że potrzebują 3-4 dni). Poprosiłem o sprawdzenie poprawności AF z wszystkimi moimi 5cioma szkłami co też zrobiono bez problemu. Moje oba szkiełka 1,4 wymagały kalibracji do ustawień producenta, D800 również skalibrowano. Sprzęcik elegancko zapakowany wrócił po tygodniu. Oczywiście z wszystkimi szkłami jest igła! Wiecie co naprawdę nie taki diabeł straszny. Trochę się wkurzyłem na początku ale przynajmniej cały sprzęcik mi sprawdzili skalibrowali co trzeba. Nie muszę tracić czasu na testy chałupniczymi metodami. Powiem szczerze że wydawało mi się że moja 85/1,4 afs jest w porządku a jednak jak wzięli na warsztat to coś tam dopieścili. Także chyba nawet dobrze wyszło. Ogólnie piszę ten wpis po to abyście nie bali się serwisu (przynajmniej tego w DE). D800 to naprawdę pierwsza liga!
Skontaktuj się z nami