Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie Nowy Zeiss 135/2

http://www.dpreview.com/news/2012/09...s-at-photokina

Zapowiada się niezłe jasne krótkie tele od Zeissa.

Domyślnie

Nie - zapowiada się zaje***** szkło ilekroć rejestrowałem swoje Zeissy na ich stronie to w okienku "jakiego nowego produktu oczekujesz?" wpisywałem właśnie 135/2 - widać modły zostały wysłuchane
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Nie - zapowiada się zaje***** szkło ilekroć rejestrowałem swoje Zeissy na ich stronie to w okienku "jakiego nowego produktu oczekujesz?" wpisywałem właśnie 135/2 - widać modły zostały wysłuchane
    To nie mogłeś wpisać np. 135/1.4? :P
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Mogłem... tylko pewnie zakończyło by się na oglądaniu go na półce bo przyrost w cenie byłby miażdżący a na poważnie to raczej nikt się nie "szarpnie" na f1.4 w 135'ce - 1.8 czy 2.0 to już jest naprawdę bardzo dobre światło w 135mm. Jak będzie dobry od pełnej dziury (a będzie - tak mniemam po tym co widziałem ogólnie w Z) to będzie szał Tylko że już cena na poziomie 1600Euro + Vat jest naprawdę konkretna bo daje to ponad 1,5x drożej niż szkło systemowe (oraz nie ma AF'a - to wada dla wszystkich jęczących na to że to MF )

Domyślnie

Powiedzcie mi, dlaczego tak genialne optycznie szkła jak te nie posiadają AF?

Domyślnie

Nie wiem - ale wiem, że ja sobie to w nich bardzo cenię od pewnego czasu wolę Zeiss'owy MF niż Nikkorowy AF-S - tzn nie we wszystkich sytuacjach, ale jednak w większości tego co fotografuję MF spisuje się przynajmniej tak samo dobrze, albo i lepiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Nie wiem - ale wiem, że ja sobie to w nich bardzo cenię od pewnego czasu wolę Zeiss'owy MF niż Nikkorowy AF-S - tzn nie we wszystkich sytuacjach, ale jednak w większości tego co fotografuję MF spisuje się przynajmniej tak samo dobrze, albo i lepiej
    No ale oszczysz na kropkę, czy tak pi razy drzwi na oko ?
    A7RII/24/35/85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkmk Zobacz posta
    Powiedzcie mi, dlaczego tak genialne optycznie szkła jak te nie posiadają AF?
    Dokładnie z tego samego powodu (albo zbliżonego), z którego najwyższe lustrzanki nie mają odchylanego ani obracanego ekranu.
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriansocho Zobacz posta
    Dokładnie z tego samego powodu (albo zbliżonego), z którego najwyższe lustrzanki nie mają odchylanego ani obracanego ekranu.
    O, a jaki to powód?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów