Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Łyska

Domyślnie Łyska

Jeszcze niczym się nie chwaliłem, więc może takie na początek.

NIKON D750+MB-D16, N50 1.8G, N85 1.8G, N16-35 VR, N24-120 VR, N70-200 VR, N105 2.8G micro, SB-700, Helios 44M, Jupiter 37A

Oszczędny w słowach Awatar Chacal
    Miasto
    N 49°82' E 19°02'

Domyślnie

Wg. mnie, kolory OK. ale, brak ostrosci, perspektywa za wysoko i przeszkadza w prawym gornym rogu ( nie wiem co to jest).
    Nie zrazaj sie, nastepne beda jeszcze lepsze.
    Pozdrawiam.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
    NIKON Deczysta
    www.slowikfoto.pl

Domyślnie

Tam w rogu to jest jakiś kawałek drzewa, który był w wodzie. Konstruktywne komentarze mile widziane

Jeszcze jedno zdjęcie łyski, tym razem młodych w gnieździe.

NIKON D750+MB-D16, N50 1.8G, N85 1.8G, N16-35 VR, N24-120 VR, N70-200 VR, N105 2.8G micro, SB-700, Helios 44M, Jupiter 37A

Domyślnie

Co masz konkretnie na myśli, jako nie wykorzystanie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fludi Zobacz posta
    Co masz konkretnie na myśli, jako nie wykorzystanie?
    Jeśli znasz miejsce w którym łyska ma gniazdo w dość dostępnym miejscu, a przy tym jest możliwość fotografowania bez niepotrzebnego płoszenia ptaków to warto wybrać się tam rano lub przed zachodem (w zależności od położenia) i zrobić piękne zdjęcia z klimatem, a nie takie jak nam zaprezentowałeś(aś), w ostrym słońcu.W skutek czego oglądamy zdjęcie o dużym kontraście, z ostrymi światłami i głębokimi cieniami a przy tym wyglądające jak przypadkowy pstryk, mam tu na myśli nieprzemyślany kadr.
    Wybierz się tam znowu i pomyśl jak ma wyglądać to zdjęcie zanim naciśniesz spust

Pozdrawiam !

Domyślnie

Czekasz na konstruktywną krytykę której czasami aż nie chce się pisać bo widać że autor zdjęcia ma bardzo małe pojęcie o kompozycji , naświetleniu itp.
    Wrzucasz zdjęcia które są nieostre , źle naświetlone ogólnie technicznie kiepskie, strona merytoryczna też jest do niczego, czy Ty tego Autorze nie widzisz ?!
    Popatrz sobie na inne dobre prace i porównaj ze swoimi.
    Powyżej zaprezentowałeś :
    1. Nieostre, ciemne, nieciekawe = kosz
    2. Młode łyski których nie widać , właściwie na tym zdjęciu nic nie ma poza bałaganem , wzrok biega w poszukiwaniu czegokolwiek co przyciągnie wzrok ! = kosz
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atum Zobacz posta
    Jeśli znasz miejsce w którym łyska ma gniazdo w dość dostępnym miejscu, a przy tym jest możliwość fotografowania bez niepotrzebnego płoszenia ptaków to warto wybrać się tam rano lub przed zachodem (w zależności od położenia) i zrobić piękne zdjęcia z klimatem, a nie takie jak nam zaprezentowałeś(aś), w ostrym słońcu.W skutek czego oglądamy zdjęcie o dużym kontraście, z ostrymi światłami i głębokimi cieniami a przy tym wyglądające jak przypadkowy pstryk, mam tu na myśli nieprzemyślany kadr.
    Wybierz się tam znowu i pomyśl jak ma wyglądać to zdjęcie zanim naciśniesz spust

Pozdrawiam !
    Z tym będzie problem... Pomimo tego, że wiem, gdzie ma gniazdo. To zdjęcią były zrobione w czasie jednodniowej wycieczki w trochę dalszą okolicę...

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Czekasz na konstruktywną krytykę której czasami aż nie chce się pisać bo widać że autor zdjęcia ma bardzo małe pojęcie o kompozycji , naświetleniu itp.
    Wrzucasz zdjęcia które są nieostre , źle naświetlone ogólnie technicznie kiepskie, strona merytoryczna też jest do niczego, czy Ty tego Autorze nie widzisz ?!
    Popatrz sobie na inne dobre prace i porównaj ze swoimi.
    Powyżej zaprezentowałeś :
    1. Nieostre, ciemne, nieciekawe = kosz
    2. Młode łyski których nie widać , właściwie na tym zdjęciu nic nie ma poza bałaganem , wzrok biega w poszukiwaniu czegokolwiek co przyciągnie wzrok ! = kosz
    No cóż, nikt nie powiedział, że jestem profesjonalistą....

Domyślnie

Nie zrażaj się. Najlepiej poogladaj zdjęcia innych , poczytaj o ich technice , metodach a wnioski samemu przyjdą.
    Koledzy maję niestety rację choć trochę ostro podaną . Pozdr.

Domyślnie

Nie zrażam się. Może i zdjęcia mają pewne braki, dla jednych bardziej, dla drugich mniej widoczne.
    A jak dla mnie najważniejsze jest to, że mnie samemu się podobają i cieszy, że chociaż takie potrafię zrobić, bo wcześniejsze były jeszcze gorsze...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów