Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Ania

Domyślnie

4! Rewelacyjne! Reszta - albo dosyć "zielone" (co nie pasuje mi do modelki) albo raczej nudne B&W. Ale ta 4! Super!
    Nikon D7000 | Sigma 18-50 EX DC MACRO HSM | Nikkor 10.5 AF Fisheye 2.8G | Sigma 70-200 2.8 APO HSM MACRO | Sigma 50 1.4 EX DG HSM

Domyślnie

Mam aktualnie parcie na przeróżne crossy i do każdego niemal portretu robię po kilka wersji bo nie mogę się zdecydować... Ale spokojnie, przejdzie mi za jakiś czas, tak samo jak mi przeszło parcie na winiety
    Kilka innych kadrów i wersji można obejrzeć tutaj jak ktoś ma ochotę, ale wydaje mi się że na forum przedstawiłem najciekawsze
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Po twoim podsumowaniu, moje 3,4,1.

Domyślnie

Ostrożnie z wygładzaniem tła i "blurową" winietą. Oba efekty stosowałbym w bardzo delikatnym zakresie. Dość szybko się opatrują i zaczynają być zauważalne jako dodatek do zdjęcia i lekko wieją kiczem. Oprócz dwójki wszystkie ujęcia to dobry materiał wejściowy. Lubię tonacje z czwórki, jedynka to najciekawsze ujęcie, a trójka sympatyczna jest i basta. Piątka broni się jedynie w kolorze - ta konwersja jest za mdła - zbyt nieostra, niekontrastowa. Ewentualnie można pójść w druga stronę i jeszcze ją wybielić bardziej. Wszystkie zdjęcia z całą lub choćby z pół sylwetki bym wywalił niestety. Dziewczyna jest usztywniona, zabrakło spokoju, luzu, pewności siebie. Poza tym całkiem przyjemna sesja.

Domyślnie

Miło że wpadłeś mOSAd
    Co do wygładzania tła i "blurowej" winiety - hmm... ogólnie żadnych blurów na zdjęciach nie stosuję (może takie wrażenie daje obrazek z Samyanga 85mm - bokeh jest w nim chyba najgładszy ze wszystkich 85-tek 1.4). Jedyny zabieg, jakiego dokonuję dość często na tle, to lekkie zmniejszenie kontrastu przy użyciu "levels" (np. na 2-ce) w celu skupienia uwagi na temacie zdjęcia.
    Dzięki za uwagi Postaram się jeszcze posiedzieć nad 5-ką bo mi się podoba ta klatka
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Mnie najbardziej podoba się 7 z linka. Piękne kolory! Mina dziewczyny może trochę niepewna. :P Za wysoko ją posadziłeś? :P
    d5000
    KOBIETA

Domyślnie

No miała za sobą kilka metrów w dół do ziemi, ale sama zaproponowała wejście tam
    | FB | BLOG |

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów