Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Ania

Domyślnie Ania

Witam wszystkich serdecznie,
    W niedzielę po dłuższej przerwie od portretowania poczyniłem wreszcie kolejną sesję. Póki co 1 fotka na zachętę, jak się spodoba to wrzucę coś jeszcze. Tymczasem zapraszam do oglądania, a ja biorę się za obróbkę.

1.
    | FB | BLOG |

Domyślnie

nieprzekombinowane, lekkie.
    Fajne!
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

mi sie podoba
    D3100, D7100 35 1.8G AF-S, Sigma 17-50 2.8 OS, Pentacon 50 1.8 MC, Nikon 85 1.8G, Metz 52 i zero wolnego czasu

Domyślnie

Dziewcze ładne i obrazek przyjemny w odbiorze.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Wszystko jasne i klarowne pięknie ; )
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

Fajnie że się spodobało Dorzucam jeszcze 2 sztuki, postaram się jeszcze coś dodać jak znajdę czas na obróbkę.

2.

3.
    | FB | BLOG |

Domyślnie

1 i 3 ok, może w innej kolejności 3 i 1

Domyślnie

Jako że pojawiły się pytania na pm, odpiszę również tutaj - wszystkie fotki robione D90 + manualny Samyang 85mm, przysłona 1.4.
    Pojawiło się również pytanie o wyostrzanie, zamieszczę odpowiedź tutaj, może się komuś spodoba/przyda mój sposób:
    Wyostrzam w Photoshopie.
    1. scalam wszystko na nowej warstwie (alt+ctrl+shift+e)
    2. ustawiam mieszanie na "soft light"
    3. przybliżam sobie oczy i wchodzę w filtr "high pass", ruszam suwakiem wedle uznania aż oczy "nabiorą wyrazu" - wartości są bardzo różne w zależności od tego jak dużą część kadru zajmuje głowa, trzeba to zrobić na wyczucie
    4. robię czarną maskę na tej warstwie (alt+maska), biorę biały pędzel i zamalowuję jedynie oczy
    5. ponownie scalam wszystko na nowej warstwie (alt+ctrl+shift+e)
    6. wchodzę w filtr "high pass" i tak dobieram wartość, by widoczne były jedynie kontury elementów na zdjęciu (zazwyczaj jest to około 0,5-1 dla kadrów całej postaci do 1-1,5 dla ciasnych kadrów twarzy)
    7. ustawiam mieszanie na "soft light" i zmieniam krycie wedle uznania, żeby zdjęcie nie było przeostrzone
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Jeszcze takie 2 i więcej Was nie męczę

4.

5.
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ~lxs Zobacz posta
    Pojawiło się również pytanie o wyostrzanie, zamieszczę odpowiedź tutaj, może się komuś spodoba/przyda mój sposób:
    Superowe zdjęcia, no i dzięki za informacje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów