Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Co jest źle

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Co jest źle

Ale chodzi mi o obróbkę bo sposób świecenia ,kadrowanie itd. to jest sprawa jasna i tak miało być.
    Natomiast postprocesssssss coś sobie wymyśliłem ale moje umiejętności nie nadążają za pomysłami

Domyślnie

Poza tym że widzę bardzo fajne dziewczę w fatalnej scenerii z fatalnym światłem to nie wiem o co komon...

Domyślnie

Ja wiem
    powinno być tak :
    minimalna GO
    bezcieniowe lub bardzo delikatne światło
    koniecznie blenda
    ruiny,park ostatecznie studio

Ale tak nie jest
    Jest naturalne tło z elementami, które łamią powierzchnię ściany (być może usunę malowanki zostawiając tylko strzałkę)
    Jest oświetlenie oparte na świetle rysunkowym (stosowane kiedyś i dziś ) bez wypełnienia co też jest praktykowane.
    Pasuje mi tak gęsta obróbka

Mam natomiast problem z obróbką skóry

Wiem że odstaje to od schematów forumowych
    (będą inne foty 200mm 2.8 - wpiszę się w schematy , może się zdjęcia spodobają )

Domyślnie

GO jest ok. Tutaj nie pasuje kontrast i sceneria. Dziewczyna pięknie pasowałaby do scenerii miejskiej (biurowce) bądź do kei i łajby.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

prz3mo do graffiti to daleka droga

A co do zdjecia to...

1. Przeszkadzaja mi dwa kolory sciany - z lewej ciemno, z prawej duzo jasniej, cienie na modelce za ciezkie, zdjecie nabiera zlej masy uciete palce tez nie pomaga Widze, ze byl pomysl ale do takich akcji trzeba by jednak powalczyc ze swiatlem.
    2. Z kolorem scian troche lepiej ale za to kolor skory na rekach jakis dziwny

Ten cien na gorze to ori czy domalowany? Bo jakos tak smiesznie... Obcialbym tez z lewej bo czarny prostokat w LG nie jest tu do niczego potrzebny. Dla mnie calosc odrobinke za plaska, przez te okrutne cieniska bo sa dwa jasne punkty (twarz i koszulka), potem ciemnosc z Mordoru i sciana
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 05-09-2012 o 08:21

Domyślnie

Jak dla mnie na tam małym zdjęciu ciężko cokolwiek powiedzieć o obróbce skóry, kolorystycznie jest przyjemniejsza na zdjęciu nr 2.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    prz3mo do graffiti to daleka droga
    Zauważ, że napisałem graffiti w cudzysłowie

Domyślnie

nie ma znaczenia czy to graffiti czy nie

Dzięki za konkrety
    Cień na górze "ustawiony"
    Kontrast mniejszy jakoś mi nie pasuje - mam taką wersję
    Nie zauważyłem przyciętego palca (przy prostowaniu zdjęcia przycięło - bo jest na granicy kadru) - dzięki
    Wyciąłem ten LD , ale po wycięciu brakuje mi go, może będzie miał "sens" po wyciągnieciu detalu.
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 05-09-2012 o 09:16

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów