Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Weilburg-Kubach

Smile Początki Adamvariant

Witam na forum jestem już jakiś czas, aczkolwiek nie wrzucałem jeszcze swoich wypocin.
    Najbardziej interesuję mnie Akt artystyczny/kobiecy oraz portret, raczej studyjnie. Poniżej wrzucam 3 moje wypocinki do oceny.

1 2 ewentualnie kolor
    3 4

Domyślnie

przede wszystkim pora nie ta, bo światło straszne...
    na ostatnim ostrość nie bardzo tam gdzie trzeba
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

1 niestety na nie, nieciekawy kadr, w pełnym słoncu(dziecko musiało zamykać oczy), obicięte stopy,
    2 kadrowo fajna, ale niestety światło kiepskie, w dolnej częsci masz zlane ubranie z prawym ramieniem,
    4 nieostre i niestety w słoncu.
    Ze wszystkich wybrał bym 2. ale to tylko ocena amatora więc sie nie przejmuj i pstrykaj dalej
    D3100, D7100 35 1.8G AF-S, Sigma 17-50 2.8 OS, Pentacon 50 1.8 MC, Nikon 85 1.8G, Metz 52 i zero wolnego czasu

Domyślnie

jedynka jeszcze by przeszła moim zdaniem mimo obciętych stóp, 2 i 3 niestety obróbka fatalna, niedokładne maskowanie, wybielone białka wyglądają jak wklejone z innego zdjęcia, 4 także słabo, zbytnie nasycenie tła, oczy przekombinowane i to mocno

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Weilburg-Kubach

Domyślnie

w oczkach te bliki to nie są dodawane, takie były iskierki bo odbijały się przedmioty przed dzieckiem, i inni ludzie ( miedzy innymi ja a także mama dziecinki) zdejme trochę nasycenia z tła aby bardziej wyeksponować dziecko i zobaczymy co z tego będzie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Weilburg-Kubach

Domyślnie

poprawiłem troszeczkę te 2 fotki 3 i 4 a więc jest

56 proszę o komentarze czy tak jest troszeczkę lepiej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Weilburg-Kubach

Domyślnie

a tym razem coś takiego. proszę o wskazówki odnośnie samego "pstryka" jak i obróbki bo nie ogarniam tej dziedziny za bardzo
    7
    Ostatnio edytowane przez adamvariant ; 06-01-2013 o 20:56

Domyślnie

Ogólnie podoba mi się taka żywa kolorystyka. Poprawiłbym kadrowanie, bo ten świetlisty las zdominował zdjęcie i skupia na sobie całą uwagę. Warto się zastanowić podczas kadrowania czy chcesz pokazać modelkę czy las. Moim zdaniem jeszcze trochę za jasne białka oczu. To tyle rad ode mnie amatora.
    Nikon

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Weilburg-Kubach

Domyślnie

dzięki bardzo za podpowiedzi, może ktoś by coś jeszcze dodał, ktoś bardziej doświadczony niż JA

Domyślnie

Czy Ty to rozmycie tła (3, 7) robisz obróbką? Bo takie jakieś... brzydkie
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów