Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

...a równie dobrze D800
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 01-09-2012 o 21:18

Domyślnie

Poza tym osoba zakładająca post nie sprecyzowała jakie ma body, mimo, że Wasilewk poprosił o podanie modelu aparatu. Równie dobrze może to być D3100, a równie dobrze D80/D90.
    Fakt, autorka nie podała, jakie ma body ale na 100% nie jest to D80 - już nie produkują! Do D90 zamienniki produkowane przez Alpha czy Meike są dobrej klasy więc można to polecić użytkownikowi, Idąc dalej, czy mógłby to być lepszy aparat niż d5100? Wątpliwe, ponieważ nabywcą jest amator i na dodatek kobieta, więc raczej wybrałaby małe i poręczne body o wielkości D310/D5100 za niewielką kwotę, a nie D700 za 7 czy 8 tysięcy. Proponuję najpierw pomyśleć, a potem napisać.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

A ja proponuję aby z oceną wstrzymać się, aż autorka powie co to za body, a co do Twojej rady to dziękuję - następnym razem tak też postąpię.
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Poproszę o link do sklepu gdzie można kupić grip do D3100/D5100 - oryginalny!
    Do tych korpusów nie ma oryginalnych gripów, niestety producent tego nie przewidział. wszystkie dostepne na rynku to produkty niezależnych firm i nie maja pełnej współpracy - pionowy spust bedzie działac na zasadzie pilota lub poprzez dodatkowy kabelek.
    D90+grip/D80/Nikkor 18-105/Helios 44-2+pierścienie/Revueon 135 2.8/Sigma 70-300/Metz 44AF1/Nikkor 28-80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie wiem, może to kwestia szczęścia, ale ja od paru miesięcy używam Meike MK-D3100, a używam często, bo praktycznie każdy weekend od maja miałam jak nie wesela to plenery i powiem szczerze jak do tej pory sprawuje się bardzo dobrze i nic mi się z body nie dzieje.

Domyślnie

Też mam zamiennik i wszystko działa dobrze, ale mało używam gripa z 2 powodów: w sony miałem spust migawki umieszczony niżej i dla mnie jest to o wiele bardziej ergonomiczne rozwiązanie niż na krawędzi. Po drugie, nie używam bo...się boję o puchę, po tym jak się naczytałem o padniętych wyświetlaczach etc. Jakkolwiek muszę stwierdzić, że zadowolonych użytkowników zamienników mb-d10 jest pewnie tyle samo co posiadaczy oryginalnych, ale nie chcę tu wszczynać kolejnej wojny. Muszę też stwierdzić, że między oryginalnym en-4a nie zauważam żadnej różnicy w stosunku do oryginała.
    | D800 | D700 | 14-24 | 24-70 | 70-200vr2 | 35 | 50A | S85 | 3x SB900 |3x SB800 | Phottix Odin

Domyślnie

Od kilku miesięcy chodzę na mecze z Meike do D-300 z Sigmą II 70-200 i wszystko działa zgodnie z opisem do oryginału. A kupiłem na próbę używkę za sto kilkanaście zł.
    Być może to ten jeden na sto.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów