Taki pstryk z Sigmy :>
Szukaj
mi się bardzo podoba, aczkolwiek bardziej mi się widzi bez kawałka góry (znaczy bez tych dwóch dużych powierzchni nieba, czyli ucięte jakieś 3-4 cm)
Bardzo fajnie pomyslane. Kadr orygialny, jak najbardziej mi pasuje.
Zdjecie ma swoj klimat. biore jak jest.
A zeby sie czegos czepnac. To podpis troche odciaga uwage, lepiej byloby bez niego.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Ale klimat ! Bardzo dobre zdjęcie.
Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III
Zdjęcie bardzo dobre, aczkolwiek dół można by troszeczkę, ale troszeczkę, wyciągnąć, a góry rzeczywiście przyciąć, ale tylko tyle by zniknęła gałązka w PG. No i ten napis....please - przynajmniej zmniejsz.
A new shit has come to light...
Dzięki. Popróbuję jeszcze z innym sposobem kadrowania.
Heh. No właśnie, tylko, że publikując w sieci moje zdjęcia dość często "gdzieś wędrują". Ostatnio nawet zastanawiałem się nad jakimś trudniejszym do wywalenia znakiem wodnym. Znam ludzi, którzy "na chama", walą napis po skosie przez środek. Takiego przynajmniej nikt nie wytnie, a zdjęcie zawsze pozostanie z informacją o autorze :P
Jesli chodzi o informację jest przecież exif, w którym możesz zapisać co chcesz. A przed złodziejem i tak się nie obronisz, ale czy warto się tym przejmować?
A new shit has come to light...
Myślę, że tylko pozew może to załatwić ale jeśli dysponujesz własnym RAWem, gdzie złodziej musi udowodnić że również jest w jego posiadaniu. Problem jest o ile się mylę to proszę poprawić, w starszych modelach nie można w exif'ie zapisać autora i komentarza na etapie zapisu zdjęcia (D70 tego nie ma, D90 to ma).
a Fotka świetna, przywodzi mi na myśl gry komputerowe![]()
Fajne zdjęcie - z klimatem
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Skontaktuj się z nami