Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie YN-560 czy YN-560EX?

Witam!
    Zwracam się do Szanownych Kolegów o pomoc dotyczącą lamp do strobingu. Obecnie mam SB-800 a teraz planuję rozbudowę oświetlenia o dodatkowe 2 lampy. Po lekturze forum w zasadzie zdecydowałem się na nabycie polecanej lampy YN-560 ale ostatnio pojawiła się nowsza odmiana YN-560EX z dodatkową funkcjonalnością w postaci TTL po CLS-ie. W związku z tym proszę doświadczonych kolegów o podpowiedź czy warto dopłacać do nowszej lampy ze względu na możliwość korzystania nie tylko z radia ale i z CLS. Na razie nie ma jeszcze tej lampy w ofercie ale patrząc na ceny w $ przypuszczam, że u nas będzie kosztować pewnie koło 500zł (w takim przypadku różnica w cenie 1 lampy to komplet RF-603).

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Grodzisk Wlkp.

Domyślnie

Odświeżam.
    Też zaintrygowała mnie lampa w wersji EX.
    Co ciekawe wg opisu ten sam model współpracuje bezprzewodowo z odpowiednimi aparatami Canona i Nikona, a nie pracuje w trybie TTL na stopce aparatu.
    Ma ktoś doświadczenia?

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo to 560EX to funkcjonalnie taka sama lampa co 565EX z tą tylko różnicą, że nie przenosi ttl przez stopkę, więc jeżeli ktoś ma już lampę reporterską do użytku na stopce, to do samego strobingu 560EX z CLS/Speedlight będzie jak znalazł
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista o pieniądze, a geniusz o światło...

Uprawnienia umieszczania postów