Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Trzeci Wymiar (koncert)

Kolejna moja próba sprostania fotografowaniu na koncercie. Tym razem postawiłem na jasne stałki i dalej próbowałem fotografować bez lampy. ISO nadal wysokie, ale już nie maksymalne. Mam nadzieję, że wyszło lepiej niż moje poprzednie "wypociny"

I na koniec trochę zabawy, czyli lampa plus długi czas. Wiem, że zazwyczaj wychodzi dziwnie (przynajmniej mi), ale jakoś te zdjęcia mnie fascynują. Czasami wszystko "płonie".

Czekam na wasze opinie
    www.foto-przygoda.pl
    www.tomaszwrzesienfoto.pl
    D3s|D300s|N28-70 F/2.8|N80-200 F/2.8D|N18-105 VR|N85 F/1.8D|N50 F/1.8G|N35 F/1.8G|S120-400 DG OS HSM|SB-600

Domyślnie

Niestety tylko 3cie i 4warte mi sie podoba. Pierwsze nieciekawe, drugie zdecydowanie za ciemne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kacper82 Zobacz posta
    Niestety tylko 3cie i 4warte mi sie podoba. Pierwsze nieciekawe, drugie zdecydowanie za ciemne.
    Cieszę się, że jakiekolwiek się podoba Czasami brakowało doświetlenia lampą, ale czasu nie miałem na zabawy. Jak się wprawię to na pewno będzie lepiej

Cytat Zamieszczone przez staydepeched
    3. wymiata, ciekawe jak by wyglądało w mocno kontrastowym cz-b, reszta bez szału - no i głupie pytanie: tylko cztery zdjęcia zrobiłeś? dawaj linka do wszystkich!
    Zdjęć zrobiłem całą masę, a dokładniej cały, 2-dniowy jarmark razem ze wszystkimi koncertami. Oto linki do pierwszego i drugiego dnia. Z BW pokombinuję i wrzucę efekty. Z samego Trzeciego wymiaru wiele dobrego już nie zostało , ale z innych coś wybiorę i wrzucę w osobnym wątku.
    www.foto-przygoda.pl
    D3s|D300s|N28-70 F/2.8|N80-200 F/2.8D|N18-105 VR|N85 F/1.8D|N50 F/1.8G|N35 F/1.8G|S120-400 DG OS HSM|SB-600

Domyślnie

3. wymiata, ciekawe jak by wyglądało w mocno kontrastowym cz-b, reszta bez szału - no i głupie pytanie: tylko cztery zdjęcia zrobiłeś? dawaj linka do wszystkich!
    niech dzwoni w byle którym kościele

Domyślnie

3 - rewelacyjne.
    Z ciekawości zapytam: stałeś przy wokaliście i z "przysłowiowego metra od niego" zrobiłeś zdjęcie? Czy jednak jakimś dłuższym obiektywem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez faroni Zobacz posta
    3 - rewelacyjne.
    Z ciekawości zapytam: stałeś przy wokaliście i z "przysłowiowego metra od niego" zrobiłeś zdjęcie? Czy jednak jakimś dłuższym obiektywem?
    Zdjęcie robiłem z bliska 50-tką. Wokalista sam się do mnie zbliżył i niemal wsadził mikrofon w obiektyw. Śledzenie 3D przy przysłonie 1.8 miało trochę problemów, ale wnioskuję po komentarzach, że z ostrością nie jest tak źle

powiem Tobie, że masz o wiele fajnych zdjęć z pozostałych koncertów, tego pseudobednarka z pierwszego dnia i tych rockmanów z drugiego. poza tym zauważyłem jedną rzecz - dobrze mogę ocenić cały reportaż z całego jarmarku. taka obszerna dokumentacja dobrze by wyglądała, jako "oficjalna" dokumentacja ze strony organizatora (miasta). jest tam kilkanaście idealnych zdjęć, które mogą w przyszłości zostać użyte jako reklama jarmarku.
    To jest oficjalna dokumentacja jarmarku Galeria jest na ich stronie internetowej czyli TU. W każdym razie dzięki za ciepłe słowa. Dobrze, że choć kilka koncertowych ujęć się podoba. Zmieniłem ostatnio puszkę (z D5000 na D300s) i wreszcie mogę korzystać z jasnych stałek nie martwiąc się o kapryśny AF. Większość jeśli nie wszystkie zdjęcia z koncertów robionych bez lampy to przysłona od 2 w dół, więc w tej ciemnicy AF zrobił kawał dobrej roboty
    www.foto-przygoda.pl

Domyślnie

powiem Tobie, że masz o wiele fajnych zdjęć z pozostałych koncertów, tego pseudobednarka z pierwszego dnia i tych rockmanów z drugiego. poza tym zauważyłem jedną rzecz - dobrze mogę ocenić cały reportaż z całego jarmarku. taka obszerna dokumentacja dobrze by wyglądała, jako "oficjalna" dokumentacja ze strony organizatora (miasta). jest tam kilkanaście idealnych zdjęć, które mogą w przyszłości zostać użyte jako reklama jarmarku.

Domyślnie

widzisz, wiem co mówię

Domyślnie

Wersje BW zdjęć 1, 2, 3 i jeszcze jedno w bonusie

I co wy na to?
    www.foto-przygoda.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Wolałbym oglądać kolorowe chodź trochę są za ciemne. Nie przemawia do mnie BW tych zdjęć.
    D7200 :: S 17-70 f/2.8 :: S 70-200 f/2.8 :: SB-800 :: Velbon Sherpa ::

Uprawnienia umieszczania postów