Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Timelapse

Domyślnie

A co ile sekund robiles kazde zdjecie w pierwszym filmiku? Ja kupilam pilot i tez chce sie wziac za to, jak bedzie jakas sloneczna pogoda.. Nie mam pojecia jak ustawic ten pilot i wszystko, no ale bede probowac, moze tez mi cos wyjdzie, a chce zaczac od nieba..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

tutaj nie ma zasady, bo czas wynosił od 4 sek do około 1 minuty. Ale generalnie jak słońce jest widoczne to ustawiam co 2-3 sek, jak schowa się to 7-10 sek, a na końcu jak są widoczne tylko gwiazdy to 30 sekund do 2 minut.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shaiith Zobacz posta
    tutaj nie ma zasady, bo czas wynosił od 4 sek do około 1 minuty. Ale generalnie jak słońce jest widoczne to ustawiam co 2-3 sek, jak schowa się to 7-10 sek, a na końcu jak są widoczne tylko gwiazdy to 30 sekund do 2 minut.
    Ja robiac chmury ustawilam co 6 sek. ale juz byl zmierzch i pierwsza proba.. wiec musze powtorzyc sesje w dzien ze sloncem i ladna pogoda i ladnymi chmurami, przede wszystkim..

Cytat Zamieszczone przez Shaiith Zobacz posta
    Pierwszy filmik to siedzenie i pilnowanie ekspozycji, potem 7h pracy w obróbce, aby były płynne przejścia. Co do cięcia się to zgadza się, ale nie jest to wina ilości klatek, tylko co,s z kodekiem mi nie poszło.
    To jak masz ustawiony czas i przyslone 1x, to potem jak wykonujesz dajmy na to z 700 klatek, patrzysz sie w wizjer co jakis czas, by zdjecie nie bylo w pewnym momencie przeswietlone itp? i jak potrzeba to zmieniasz recznie nastawy?

I wlasnie te plynne przejscia, ciekawe od czego to zalezy, bo mi moje timelapse tak srednio sie podoba, nie jest tak plynnie jak bym chciala..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Szacunek i czapką zamiatam podłogę, podoba się, trzecie najbardziej.
    Coś tam, coś tam .... i jeszcze troszkę ....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów