Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Blue Eyes

Domyślnie Blue Eyes

Przedstawiam parę sztuk albumowych, proszę o konstruktywną ocenę, każde z zdjęć celowo inaczej potraktowane obróbką. Które najsensowniej na odbitki albumowe były pożądane, jak również czego lepiej nie dawać znajomym.

[1]

[2]

[3]

[4]

[5]

[6] (tutaj z ostrością fatalnie to wiem, niestety to był jedyny kadr)
    D700 | N18-35 | N50 | N85 | SB900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Płock/Warszawa

Domyślnie

Żaden ze mnie znawca, ale na ostatnim ta winieta/cień na rogach mi nie pasuje. Ogólnie chętnie widziałbym takie zdjęcia w swoim albumie
    D5100 :: N18-55 VR :: N35 f/1.8 :: N55-300 VR :: Di622 MkII :: Velbon CX-560 :: inne

Domyślnie

Wiesz...
    Nie wiem jakich masz znajomych, ale np. moja żona na 1-sze zdjęcie powiedziałaby: " A czemu w tle te rzeczy są takie rozmazane ? "

Czyli w takich sytuacjach namawiam do robienia zdjęć ostrych, kontrastowych, z podciągniętymi kolorkami (ale naturalnych) - ale zawsze na spokojnym tle.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Wiesz...
    Nie wiem jakich masz znajomych, ale np. moja żona na 1-sze zdjęcie powiedziałaby: " A czemu w tle te rzeczy są takie rozmazane ? "
    .
    Znajomi wyrozumiali, akurat tło nieistotne wg. ich oceny. Pierwszy plan dla szczęśliwych rodziców przecie najważniejszy Tło ciężko było znaleźć jednolite i żeby światło jeszcze było ok, jedynie wpadające przez jedno okno, akurat w gościnie wybrałem się bez lampy i blendy.
    D700 | N18-35 | N50 | N85 | SB900

Domyślnie

Z tego zestawu najlepsza jest dwójka.Zdjęcia od 3 do 6 ni kolor ni sepia,kompletnie nie podchodzi mi taka obróbka.Szóstka fajna kadrowo,szkoda tej nieostrości.
    I am a Nikon girl

Uprawnienia umieszczania postów