Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hydrax Zobacz posta
    Odrazu po włączeniu świeci się dioda zapisu, nie można wejść do menu ani przeglądać zdjęć. Co ciekawe zdjęcia można robić normalnie. Nie robi tak za każdym razem ale bardzo często. Czasami przy włączaniu na górnym wyświetlaczu miga SD - err . Czy ktoś z posiadaczy w/w karty też ma takie problemy?
    To raczej kwestia body a nie karty, w D800 czasem dzieje się coś takiego, że lampka zapisu się świeci przez dłuższą chwilę i nie można nic zrobić. Podobno ostatni firmware to poprawił. Po aktualizacji jeszcze zwiechy nie miałem.

"In some rare cases, the memory card access lamp remained lit for longer than usual, and some time was required before any operations could be performed. This issue has been resolved."
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chłop z Mazur ;)

Domyślnie

Nie jest to wina firmware tylko uszkodzonej karty. Odesłałem ją do sklepu po czym otrzymałem informacje iż karta jest uszkodzona. Odesłali mi nową sztukę i działa bdb. Nowego softu jeszcze nie zdążyli wydać zresztą jeszcze nie zrobiłem upgrade. Poza tym Nikon pisał że "w rzadkich przypadkach"... a u mnie problem był prawie za każdym razem gdy włączałem body.

Domyślnie

Miewam podobnie (bez "err) z karta SanDisk SDHC 32GB Extreme VIDEO HD 45MB/s.
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chłop z Mazur ;)

Domyślnie

czyli z tą samą kartą tylko że 32GB. Twoja karta też jest koloru złotego czy czerwonego? Zastanawiam się czy nie jest to jakaś podróba skoro w necie są zdjęcia identycznej karty ale koloru czerwonego.
    Wczoraj byłem na imprezie i myślałem że oszaleje z tą kartą. Podmieniłem ją na Sandiska Extreme 20MB/s i ta działała super.

Domyślnie

Czerwona, raczej z pewnego zrodla.
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Witam,
    czy do D800 ta karta wystarczy?
    http://allegro.pl/karta-lexar-cf-32g...196848199.html
    D800.N14-24/2.8 N24-70/2.8 N70-200/2.8. SB-910
    www.tomaszorganista.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomorg Zobacz posta
    Witam,
    czy do D800 ta karta wystarczy?
    http://allegro.pl/karta-lexar-cf-32g...196848199.html
    Dla mnie ta aukcja na allegro to przekręt - taka karta w sklepach średnio kosztuje 540zł, a na tej aukcji prawie 1/3 ceny (187zł.) to coś nie tak, pewnie podróba, bałbym się ją kupić.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chłop z Mazur ;)

Domyślnie

4 posty wyżej napisałem: "Kupiłem jeszcze Transcend CompactFlash 64GB 400x i póki co jestem zadowolony, żadnych zacięć, wystarczająco szybka." także proponowana przez ciebie jest nawet na wyrost

Domyślnie

w USA w Adoramie ta karta kosztuje ~110 USD, czyli praktycznie 2x drożej niż na Allegro. Wniosek jest jeden.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Radzę unikać kart CF Lexara i Duracell, miałem z nimi same kłopoty...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów