Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Bardzo ładny kolor, ale biało-czarne mi do tego nie pasuje. Uważam, że powinieneś raczej trzymać się koloru, a nad monochromatem popracować.

W dobie fotografii cyfrowej zdjęcie biało czarne aby było biało-czarnym musi mieć ku temu powód. Koncentracja na danym elemencie, wywołanie emocji. Emocji raczej takimi portretami wywoływać nie będziemy. Co do skupienia uwagi na obiekcie - już sam obiekt jest strasznie kontrastowy względem tła, skupiasz na niego jeszcze bardziej uwagę - ok, niech będzie. Ale z winietą odcinającą całą resztę - nie przejdzie.

4-ka i 5-tka już w moim mniemaniu kompletnie do konwersji się nie nadaje (lub inaczej). Usuwasz kolor, po czym obiekt de facto odchodzi na drugi plan przez małą kontrastowość względem tła, które staje się bardziej konkurencyjne dla oka.

Pozdrawiam, kolor jest bajkowy!

Edit: na dwójce na ciele jest za dużo kanału niebieskiego w BW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Ocean_ Zobacz posta
    Bardzo ładny kolor, ale biało-czarne mi do tego nie pasuje. Uważam, że powinieneś raczej trzymać się koloru, a nad monochromatem popracować.

W dobie fotografii cyfrowej zdjęcie biało czarne aby było biało-czarnym musi mieć ku temu powód. Koncentracja na danym elemencie, wywołanie emocji. Emocji raczej takimi portretami wywoływać nie będziemy. Co do skupienia uwagi na obiekcie - już sam obiekt jest strasznie kontrastowy względem tła, skupiasz na niego jeszcze bardziej uwagę - ok, niech będzie. Ale z winietą odcinającą całą resztę - nie przejdzie.

4-ka i 5-tka już w moim mniemaniu kompletnie do konwersji się nie nadaje (lub inaczej). Usuwasz kolor, po czym obiekt de facto odchodzi na drugi plan przez małą kontrastowość względem tła, które staje się bardziej konkurencyjne dla oka.

Pozdrawiam, kolor jest bajkowy!

Edit: na dwójce na ciele jest za dużo kanału niebieskiego w BW
    dzięki wielkie za takie konkrety !

to tak jeszcze podglądowo pokaże czwórke w kolorze i z góry wybaczcie mi logo

| D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świebodzice

Domyślnie

Może się nie znam, ale mi tam winetka się podoba
    * D7K * D50 * T17-50 2.8 VC * N50 1.8D * N18-55 * SB900 *

Domyślnie

ja akurat winietowanie lubię o ile nie zachodzi na ciało

Piękna sesja! Oryginalna nie będę- trójka najlepsza

Domyślnie

... że tak spytam, które to 70-200 taki bokeh daje. I ??
    D700 | D50 | T17-35/2.8-4 | N18-55 | N50/1.8G | N50/1.8D | N35/1.8G | T90/2.8 | Tair135/2.8 | N180 2.8 | N->M42 | SB-800x2
    Mój fotoblog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szumigt Zobacz posta
    ... że tak spytam, które to 70-200 taki bokeh daje. I ??
    Sigma 70-200

Wysłane z mojego MT11i
    | D600 | D90 | N 35 1.8 | N 50 1.8 |T17-35 2.8-4| S 70-200 f2.8 | plecaczek

Fejs

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów