Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Problem z wlaczeniem komputera, pilne..

Ktos moze tak na szybkiego powiedziec mi, co moze byc za przyczyna?
    Nie chce sie wlaczyc uruchomic BIOS, nie slychac tego PIP...
    Nie jest brudny, wiec nie mam pomyslu co moglo pasc..
    Ktos sie zna na tym? I moglby mi wskazac jakies wskazowki, odpielam tez dyski, probowalam wlaczyc go z innego dysku, ale wlacza sie i po prostu monitor nie reaguje, nie ma tego beep, po tym zawsze startowal bios i potem windows... teraz jakby cos padlo, tylko co?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dzierżoniów/Dolny Śląsk

Domyślnie

Płyta główna, procesor albo RAM. Jak masz kilka kostek tego ostatniego, to spróbuj uruchomić z jednej, a pozostałe wyjąć.
    Sprawdź też kondensatory na płycie, czy nie mają nadętych "wieczek".
    Ostatnio edytowane przez zielonek430 ; 27-08-2012 o 00:18
    Nikon D7100 | D60 | S10-20/4-5.6 | S17-50/2.8 | N18-105/3.5-5.6 VR | N55-300/4.5-5.6 VR | SB-700 | i inne

Domyślnie

Probowalam tez z jednym RAM-em, tez nie dziala, chodzi o to, ze komputer sie wlacza, ale nie startuje BIOS / WINDOWS, bo nie ma tego "BEEP..." (bzyczka)
    Plyta z wygladu wyglada ok, nie ma zadnych dziwnych wypuklych kondensatorow.. ehhh
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Jeżeli kręcą się wentylatory, pracuje dysk to może być problem płyty lub procesora.
    Wyjmij pamięci, jeżeli będzie jakiś dźwięk to problem z pamięcią.

Jeżeli nie to pozostaje płyta lub procesor.
    Stawiał bym na procesor.

Jeżeli karta graficzna nie jest zintegrowana wyjmij ją i włóż ponownie czasem się zdarza, że coś nie łączy w slocie a mimo to BIOS nie wydaje dźwięku sygnalizującego problem z kartą a kom nie startuje.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 27-08-2012 o 00:18
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dzierżoniów/Dolny Śląsk

Domyślnie

Jeszcze można spróbować zresetować BIOS baterią na płycie (wyjmując na minutę), ale to może nic nie dać.
    Nikon D7100 | D60 | S10-20/4-5.6 | S17-50/2.8 | N18-105/3.5-5.6 VR | N55-300/4.5-5.6 VR | SB-700 | i inne

Domyślnie

Wyjelam wszystkie pamieci i przy wlaczeniu zaczal mi bzyczec co chwile, to tak ma byc?
    Wloze inna czesc pamieci, mam 2GB x 3, = 6GB, zaraz zobcze..
    bios tez resetowalam, wyjmujac baterie..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Wyjelam wszystkie pamieci i przy wlaczeniu zaczal mi bzyczec co chwile, to tak ma byc?
    Pamięć
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dzierżoniów/Dolny Śląsk

Domyślnie

Powiedziałbym, że to RAM. Sam też miałem taką awarię, z dnia na dzień komp przestał się uruchamiać i jedynie piszczał długimi seriami. Pamięć poszła na gwarancję.

Domyślnie

Jeżeli żadnego beep nie słychać, to raczej płyta główna ducha wyzionęła. W każdym innym przypadku płyta właśnie poprzez odpowiednią sekwencję (opisaną w instrukcji do płyty) beepów powinna zasygnalizować, co jest nie tak i co nie przeszło POSTu (Power On Self Test). Może być też tak że sam BIOS zdechł. Może fafaktycznie trzeba go do zera wyczyścić poprzez wyjęcie baterii na kilka minut lub zworką do tego celu przewidzianą. A może być tak, że cały EPROM z BIOSem szlag trafił.

Domyślnie

Pieknie... to RAM, ale dziwnie... na jednej sie odpalil...juz chodzi, jeszcze tylko musze sprawdzic ktory to RAM padl..
    Tego to sie nie spodziewalam.. tak nagle dzis, teraz...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów