Close

Strona 9 z 74 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

http://www.ebay.com/itm/NEX-M4-3-X-p...item3a7b8bc75f
    I można z niego zrobić noktowizor.
    X-T10: xf 35f2, xf90
    D600:

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

słuchajcie takie 2 sprawy (oczywiście nie najważniejsze, ale szukam info o nich)
    1. Filmy w X-E1 - oficjalnie można znaleźć info że tylko 24kl/s - słaby. Nie wiadomo nic chociażby o 25kl/s? Jak z AF?
    2. Peaking - nie znalazłem nigdzie info że jest więc zakładam, że nie ma. Słusznie?

Domyślnie

1. tylko 24 kl/s - Aparat do procesjonalnego fotografowania, ale filmowanie bardziej rodzinnie ( jakość i funkcjonalność filmów doba lub dobra+, jeśli bardziej zależy Ci na filmach to inne systemy, a jeśli na foto to X)
    2. nie ma. Naciskasz pokrętło z tyłu, masz przybliżenie x3 przekręcasz wciśnięte w prawo powiększa x10, cofasz w lewo x3 puszczasz pełny kadr. możesz wyostrzać w z przybliżeniem tuż przed wykadrowaniem lub tuż po w zależności od upodobań. A z obiektywami XF, masz chyba pułapkę ostrości za pomocą przycisku AE/AF.

http://www.fujifilm.eu/pl/produkty/a...-aparatu-x-e1/
    Całkiem na dole strony jest opisane.
    Ostatnio edytowane przez kaku ; 10-11-2012 o 20:44

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    słuchajcie takie 2 sprawy (oczywiście nie najważniejsze, ale szukam info o nich)
    1. Filmy w X-E1 - oficjalnie można znaleźć info że tylko 24kl/s - słaby. Nie wiadomo nic chociażby o 25kl/s? Jak z AF?
    2. Peaking - nie znalazłem nigdzie info że jest więc zakładam, że nie ma. Słusznie?
    Ten aparat nie nadaje się do filmowania.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Szkoda. Zastanawiam się też nad NEXem 6, jakość zdjęć niewiele gorsza a tryb video bardzo dobry. A zdarza mi się popełniać rodzinne filmiki (na różnym poziomie).

Cytat Zamieszczone przez kaku Zobacz posta
    Naciskasz pokrętło z tyłu, masz przybliżenie x3 przekręcasz wciśnięte w prawo powiększa x10, cofasz w lewo x3 puszczasz pełny kadr. możesz wyostrzać w z przybliżeniem tuż przed wykadrowaniem lub tuż po w zależności od upodobań. A z obiektywami XF, masz chyba pułapkę ostrości za pomocą przycisku AE/AF.
    brzmi fajnie i przyjemnie. Tak też działa? Swoją drogą to zastosowanie zwykłego filtru krawędziowego (peaking) to taki problem? Szkoda.
    Ostatnio edytowane przez frytek ; 10-11-2012 o 21:28

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    Swoją drogą to zastosowanie zwykłego filtru krawędziowego (peaking) to taki problem? Szkoda.
    Podły soniak opatentował.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Podły soniak opatentował.
    heh.. trochę ten świat dziwny jest. Za niedługo to że but ma sznurówkę ktoś opatentuje i inni co? Tylko rzepy? Olympus w OM-D (chyba niezamierzona) ale ma podobno w efektach filtr.. filmiki w necie. Więc może wystarczy tą funkcję inaczej nazwać?

Domyślnie

peaking jest w soniaczu, a cześć osób i tak woli używać wizjera w nex7. Raczej nie będzie tragedii. Pożyjemy zobaczymy.., osobiście jestem jak niewierny Tomasz
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    peaking jest w soniaczu, a cześć osób i tak woli używać wizjera w nex7
    Nie kumam trochę. Co ma wizjer do peakingu? Ci co mają EVF, to mają dopiero wypas bo mają peaking w wizjerze.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Ricoh też ma z tego co pamiętam peaking więc chyba nie jest to kwestia patentu Sony
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Strona 9 z 74 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów