Szukaj
no dobra. Narobiliście ochoty i myślę teraz co robić. Macałem X Pro. Piękny, ale za drogi jak na (niedopracowany niestety) aparat. Wcielenie X Pro 2 z usprawnionym AF będzie bez wątpienia miodny. Dlatego zacząłem myśleć teraz o X-E 1. Nawet rezerwację już mam na korpus z kitem (+ 35 w promocji). Niestety nie ma jeszcze "mojej" ogniskowej - 23 mm. Ale jak to zwykle w takich wypadkach pojawiają się wątpliwości.
Czy może ktoś mi szczerze napisać, jak:
- żyć z celownikiem w X-E1? czy da się z tym funkcjonować czy szlag mnie trafi po 2 dniach fascynacji nowym sprzętem?
- jak wygląda działanie AF (szczególnie pomieszczenia, światło żarowe, mało światła, wieczór / noc)?
- jak wygląda szybkość zapisu, odtwarzania foty po zapisie?
- czy wyświetlacz z 460.000 to nie za mało?
Na co dzień używam d3s. W większości z przypiętym 35/1,4. Dużo zdjęć robię w trudnych warunkach oświetleniowych (w domu i na zewnątrz). Sceny raczej niezbyt dynamiczne, chociaż myślę o Xe1 również pod kątem fotografii rodzinnej.
Czy jest sens wchodzić w tej chwili w XE1 czy na razie dać sobie spokój? Nie boje się jakości obrazka (po tym co zobaczyłem tu i w sieci). Martwi kłopot z raw w LR (ale mogę z tym żyć). Najwięcej zmartwień dają te pytania powyżej
ps.
macałem w między czasie sony nex 6 i 7. Nie przemawiają do mnie. główne wielkością i jakością. XPro zrobił na mnie wrażenie powrotu do przeszłościi jeżeli miałbym wchodzić w jakiś bezlusterkowiec to chyba tylko fuji.
https://www.facebook.com/lookandphoto trochę bloga
- żyć z celownikiem w X-E1? czy da się z tym funkcjonować czy szlag mnie trafi po 2 dniach fascynacji nowym sprzętem?
EVF moim zdaniem bardzo dobry
- jak wygląda działanie AF (szczególnie pomieszczenia, światło żarowe, mało światła, wieczór / noc)?
raczej słabo, ale da się żyć
- jak wygląda szybkość zapisu, odtwarzania foty po zapisie?
na szybkiej karcie >45MBs jest OK, na wolniejszych jest słabo
- czy wyświetlacz z 460.000 to nie za mało?
wbrew pozorom nie
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
dzięki za odpowiedź.
https://www.facebook.com/lookandphoto trochę bloga
Macanie fuji w sklepie jest niemiarodajne, w aparatach jest stary soft.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Cichy wrzuć więcej fot z tego cywilnego.
X-T10: xf 35f2, xf90
D600:
To bez twarzy .....
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Skontaktuj się z nami