Close

Strona 34 z 74 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

On sprzedaje analogi kilka razy w roku, ale nigdy nie schodzi poniżej trzech
    Analogowy aparat z matrycą to właśnie cały urok fuji. Zupełne przeciwieństwo f100, czyli cyfrowego aparatu na film
    Na poważnie - radzę pomacać i przekonać się przed zakupem. Taka filozofia aparatu nie każdemu się podoba. Tracisz sporą uniwersalność. Mi to nie przeszkadza bo wiem czego potrzebuję, ale mam też 2 średnie formaty gdyby mi
    czegoś w małej matrycy zabrakło.

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    ja sprzedałem d700, 35,50,85,100, 24-70,80-200afs,24-120 i mam tylko x-pro1 ze stałkami
    Chodzenie z takim zestawem to super trening kondycyjny
    Ostatnio edytowane przez Gundrum ; 01-02-2013 o 16:33
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

analogi mam ... znaczy 2 które używam - Zeiss Ikon oraz Bronika ETRS ( czasami minoltkę xg-m użyje tez lub kieva60 )

ja przez poprzedni rok d700 zrobiłem około 150 zdjęć - wiec po co ??? teraz juz tylko tracił na wartości

do d700 był jeszcze grip i lampa tak by lekko nie było
    Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 01-02-2013 o 16:49

Domyślnie

Czas więc poukładać wszystko i cyfrowo wrócić do DX

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    ...do d700 był jeszcze grip i lampa tak by lekko nie było
    Znam to doskonale... Wyjazd, wyjście, wszyscy rączki wzdłuż tłowia a ja z "plecaczkiem"... Czas powiedzieć temu dość. Jeszcze w kwietniu obiecany ślub do zrobienia i może do tego czasu pokażą się 23 i 54.

Cytat Zamieszczone przez Gundrum Zobacz posta
    ...Na poważnie - radzę pomacać i przekonać się przed zakupem. Taka filozofia aparatu nie każdemu się podoba. Tracisz sporą uniwersalność. Mi to nie przeszkadza bo wiem czego potrzebuję, ale mam też 2 średnie formaty gdyby mi czegoś w małej matrycy zabrakło.
    Pomacać, co oczywiste, sobie pomacam, ale nie sądzę, żeby dla mnie było to jakieś ograniczenie. Pamiętam czasy Druha, Smieny i Zenita, więc wiem o czym rozmawiamy.
    Chciałbym, zeby pojawił się taki FM3a z matrycą. Prostota bez wodotrysków i ustawień z których nigdy nie korzystam. Mały, lekki + dwa- trzy szkła.

Domyślnie

Niestety, umiejętność samoograniczania się w zakupofilstwie jest zwykle bardzo słabo skorelowana z marką czy też rodzajem gadżetu, który aktualnie jest na tapecie...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Niestety, umiejętność samoograniczania się w zakupofilstwie jest zwykle bardzo słabo skorelowana z marką czy też rodzajem gadżetu, który aktualnie jest na tapecie...
    No właśnie. Przyznam się, że trochę dostałem smaka na to Fuji. Jak tam AF po aktualizacji softu?
    No tak, ale potem się zacznie: szkiełka, bateryjki, może drugie body itp. itd...

Domyślnie

Ja też nie chwaląc się za jednym zamachem sprzedałem : D700, 24-70/2,8 , 105 DC , 70-200/2,8 , SB700 , grip i kupę innych dodatków , które z ledwością mieściły się w okazałym plecaku. Kiedy brałem na wyjazd to całe żelastwo z dodatkowym statywem , no cóż oprócz ciągłego zrzędzenia małżonki ręce miałem poniżej kolan. Nie wspominając o fakcie , że jak jechałem gdziekolwiek za granicę ledwo co mieściłem się w granicach dopuszczalnej wagi bagażu podręcznego. Teraz .....X-e1 z zoomem 18-55 i zapasową bateryjką , bo nawet baterią nie można tego nazwać. Do wczoraj byłem sceptyczny z uwagi na af , dzisiaj po aktualizacji jestem w siódmym niebie , pozdrawiam wszystkich.
    X-E2 , 18-55 , torba i plecak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    ...No tak, ale potem się zacznie: szkiełka, bateryjki, może drugie body itp. itd...
    Zacznie się, zacznie... Albo trzeba mieć silną wolę, aby poprzestać na niezbędnych zakupach. Obecność na tym forum absolutnie temu nie służy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artek1012 Zobacz posta
    Ja też nie chwaląc się za jednym zamachem sprzedałem...
    Mogłeś to zrobić znacznie wcześniej, tłumaczenie że stało się to możliwe dopiero teraz, kiedy na pojawił się akurat aparat z tematu z zoomem 18-55, jest zwykłym zaklinaniem rzeczywistości.

Tak samo i teraz większość z "minimalistów" już myśli o tym, w co to doposażyć swój nowy obiekt kultu

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Na pewno nie . Ja tylko przez małą chwilkę pomyślałem o nowym 54 . Ale to była tylko chwilka słabości
    X-E2 , 18-55 , torba i plecak

Domyślnie

Kupisz, kupisz 54... będą piękne portrety

Strona 34 z 74 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów