Close

Strona 24 z 74 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jaki jest sens podpinania N35/1.8 skoro mamy Fuji 35/1.4 ?
    Ja widzę sens i możliwość podpięcia również innych stałek Nikona; niechby jeszcze fufu zrobiło bezlusterkowca z matrycą 35mm...
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Rozmowny
    Miasto
    archiwum X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Ja widzę sens i możliwość podpięcia również innych stałek Nikona; niechby jeszcze fufu zrobiło bezlusterkowca z matrycą 35mm...
    Przecież to nie ma sensu. To zawsze będzie tylko pełny manual. Chyba ,ze ktoś ma szkła z innego systemu i chce się pobawić - to rozumiem. Natomiast zastępowanie szkieł systemowych szkłami z innych systemów poprzez proste adaptery ( bo przenoszących sterowanie na razie nie ma i długo nie będzie) dostosowujące tylko płaszczyznę oporową obiektywu (Flange Back) uważam za paranoję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Przecież to nie ma sensu. To zawsze będzie tylko pełny manual. Chyba ,ze ktoś ma szkła z innego systemu i chce się pobawić - to rozumiem. Natomiast zastępowanie szkieł systemowych szkłami z innych systemów poprzez proste adaptery ( bo przenoszących sterowanie na razie nie ma i długo nie będzie) dostosowujące tylko płaszczyznę oporową obiektywu (Flange Back) uważam za paranoję
    Ale ma sens np. w przypadku Zeissów czy Voigtlanderów, nie mówiąc o Leica itp. egzotykach.. Mam Voigtlandera 58/1.4 i jest to świetny obiektyw już od f/1.4 a przy DX dałby portretowe 87mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    Ale ma sens np. w przypadku Zeissów czy Voigtlanderów, nie mówiąc o Leica itp. egzotykach.. Mam Voigtlandera 58/1.4 i jest to świetny obiektyw już od f/1.4 a przy DX dałby portretowe 87mm
    Mozna też pójść w kreatywność i bawić się w tilt-shift trymając obiektyw przed aparatem, np. http://www.flickr.com/photos/mr_wood...in/photostream

o przepraszam, odpowiedziałem zamiast dołączyć, prośba do admina o połączenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Wyglada na to, ze nikonowski hit w postaci 35/1.8 calkiem fajnie sobie radzi na X-E1 Pogode mam niestety beznadziejna, wiec i zdjecie z kapci nie wyrywa...
    Adapter Kiwi Nikkor AF-S 35/1.8[/IMG]
    Da sie sterowac przeslona w obiektywach "G"?
    FujiLove again and again...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    Da sie sterowac przeslona w obiektywach "G"?
    Chyba, ręcznie.
    http://www.gadgetinfinity.com/nikon-...pro1-x-e1.html

Rozmowny
    Miasto
    archiwum X

Domyślnie

Z Trabanta też można zrobić bolid-a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Przecież to nie ma sensu [...] bo przenoszących sterowanie na razie nie ma i długo nie będzie [...]
    Ale ja właśnie mam nadzieję, że jednak będą
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Jestem zdziwiony reakcja kilku kolegow(???). Systemowych szkiel fuji, jest jeszcze jak kot naplakal, do tego te ktore sa, najczesciej zabijaja cena. Te, ktore juz sa na rynku, niekoniecznie kazdemu odpowiadaja, ja np. czekam na 10-24/4; 23/1.4 i 56/1.4 docelowo mam zamiar tez kupic nalesnika 27/2.8. 35/1.4 nie jest dla mnie pozycja obowiazkowa (mam D700 i 50/1.4) ale kiedys, kto wie...Puszki fufu sa bardzo fajne i daja bardzo duzo radosci w uzytkowaniu. Wielu z tych, ktorzy kupuja puszke fuji, maja juz jakas szklarnie z innego systemu (w moim przypadku jest to Nikon, AF, af-s i manuale oraz pokazny zbior szkiel M-42). Dlaczego mialbym nie uzywac swoich szkiel nikonowskich i np Rikenona 55/1.4 na M-42? Tylko dlatego, ze nie ma AF-u? X-E1 bardzo dobrze wspolpracuje z manualami, manualnie ostrzy sie nawet latwiej niz w D700 (lupa x 3 i x 10), jest pomiar swiatla oraz nieskonczonosc dla M-42, nie rozumiem w czym problem? Manual be? Obciach? Niekoszerny, czy co?

PS. Sa adaptery dzieki ktorym mozna przymykac szkla "G", niestety nie wiadomo dokladnie o ile. Jest po prostu dodatkowy pierscien, ale bez oznaczen. Widac na zdjeciu, ktore zamiescilem.
    Ostatnio edytowane przez Witek.K ; 21-01-2013 o 18:50

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

spoko spoko ja lubię wszystkie wynalazki ... sam używam m42 z x-pro1 oraz obiektywy m39 i leica M, a voiglander 25/f4 jest najfajniejszy do szybkiej reporterki ... no ale moim podstawowym aparatem jest dalmierzowy Zeiss Ikon

Strona 24 z 74 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów