Chers Messieurs ! Fujifilm X100s Il s'agit d'un excellent appareil photo. Acheter pour le plaisir.
Szukaj
Chers Messieurs ! Fujifilm X100s Il s'agit d'un excellent appareil photo. Acheter pour le plaisir.
Ja tam poczekam, niech inni testują![]()
Konrad tylko z tego co pokazują MTF czy sample masz lepiej ... ale trzeba zaczekać jak będzie w sprzedaży i wystawione zostaną realne sample z tego boostera
... a x100s - może uda mi się mieć go szybciej do testów ...![]()
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 15-01-2013 o 16:09
koniecznie na ptakach potestuj
Zakres dynamiki nastawiony na AUTO 100 - czyli niezbyt rozszerzony. Juz ktos tu na forum pisal, ze nawet jpgi z fuji sa jak z gumy - ja to potwierdzam. Mam porownanie z D700 - spora przewaga Fuji. Jak dodasz do tego perfekcyjny silnik do przetwarzania jpg, swietne kolory, bardzo dobra ostrosc (brak filtra AA) i prawie bezbledny balans bieli, to D700 idzie na emerytureOczywiscie ten aparat ma swoje ograniczenia, mianowicie do dluzszej pracy niezbyt wygodny no i AF pozostawia wiele do zyczenia... do sportu lub wesel raczej przeprosilbym sie z D700
ale na szczescie fotografuje jedynie dla przyjemnosci a wlasnie X-E1 daje ogromna radoche z fotografowania. Dzisiaj dotarla do mnie przejsciowka do Nikkorow i zaczyna sie zabawa!
Odpowiedz jest wlasciwie powyzej, AF-C mozna raczej zapomniec![]()
pasuje przecież
Mnie ciekawi nowy X20. Odpowiednio mały do kieszeni czy do torby w życiu codziennym, do zabawy z fotografią. Czekam na cenę tego cacka.
Cena? Mniej wiecej wiadomo ok. 550,- EUR. Bardziej ciekawi, jakie beda inne wady i zalety, o chorobach wieku dzieciecego nie wspomnePomimo wielkiego szacunku do X-10 (to przez niego kupilem X-E1
), obecnie wolalbym kupic Sony RX100 (zamiast X-10 i zapewne X-20), jesli mialo by byc "do kieszeni".
W kwestii sampli z X-E1 polecam ten adres, dużo zdjęć - http://www.flickr.com/photos/mr_wood/
Skontaktuj się z nami