Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

bardzo dziwne, wszyskie foty mam w NIFach i niechce mi sie zabardzo siedziec nad tym, ale efekt ten jest tylko na zoltej trawie i to nie na wszystkich zdjeciach. W ps i C1 tego nie widac, te programy inaczej ostrza od NC... hmm....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fuse Zobacz posta
    Mi czasami pojawia sie cos podobnego na przepalonych fragmentach kadru lub na obrzezach pieroga...
    Tez nie wiem, co to za dziwactwo, podejrzewam, ze matryca tak zapisuje te drabinki.
    zdjecie nie ma przepalonego ani 1 px

Domyślnie

Witaj w klubie

Tez mam takie objawy, szczegolnie przy pionowych kreskach, przy mocnych sloncu...Moim zdaniem to jest mora

Fuji X-T1 | 14/2.8 | 35/1.4 | 55-200/3.5-4.8

Domyślnie

To klasyczny przykład mory.
    D300, D700, Z8.

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=1895 poszukalem na google i znalazlem.. hmm.. czyli to jest to

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

kurde mnie to nie wygląda na morę... sugeruję zrobić test z inną kartą, może też szkłem...

Domyślnie

po wyostrzeniu i zwiekszeniu nasycenia, efekt jest dokladnie taki jak u bartmika.. zreszta podalem link opisujacy ten problem, tam jest to opisane czemu raz ten problem wystepuje a raz nie, wystarczy np inny kat, lub ostre szklo (w moim wypadku) i juz mamy more.

tak czy siak, dzieki wam

Domyślnie

Mi to wygląda trochę jak zbyt duża kompresja jpeg-a. Może NC tak robi przy akurat takim ustawieniu kompresji.

fuse > twój problem to normalne zjawisko związane z tym, że migawka w D70 jest hybrydowa.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów