Litości...Mówimy o "wrażliwości fotograficznej", gdy walimy na oślep serie po 15 zdjec w tempie 6kl/s ?
![]()
Szukaj
Litości...Mówimy o "wrażliwości fotograficznej", gdy walimy na oślep serie po 15 zdjec w tempie 6kl/s ?
![]()
Już nie walę serią, nie ma takiej potrzeby. Wolę zastanowić się nad kadrem, tłem, światłem wyczekać odpowiedni moment. Bardzo często po prostu obserwuję przyrodę tylko od czasu do czasu zrobię jakieś ujęcie, tak było np z pluszczem.
Owszem są sytuacje, że trzeba walnąć serią, ptak w locie, jakaś niespodziewana sytuacja, itd...
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Evil - To nie był przytyk do Ciebie , tylko taka ogólna "głebsza mysl"![]()
Oczywiście, że są sytuacje, gdy i 6kl/s to za mało - w pełni się z tym zgodzę. Jednakże czasem wystarczą 1-2/s.
Tak jak mi to mój znajomy powiedział -on sobie w myślach planuje kadr, światło, ustawienie bohatera, scenerie, lubi pomyśleć nad tym wszystkim, bo nie lubi zdjęć z przypadku. I chyba o to w tym fachu chodzi - o polowanie na wymarzone ujęcia, a nie tylko gatunki![]()
Bardzo dobre zdjęcia. Jakościowo super. Gratulacje za wytrwałość i za refleks na zdjęciu nr 2.
Nikon D300
Skontaktuj się z nami