Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Kurka Wodna

Domyślnie Kurka Wodna

Z ostatniego wypadu.

1. ....... hmmm , jak to się robi

2. .. nareszcie się udało

3. Teraz mogę zapolować i się najeść

pozdrawiam
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

Domyślnie

Wszystkie kadry dobre jakościowo i kadrowo.

Domyślnie

Gdyby były robione z ciut niższej perspektywy, byłoby lepiej Wybieram 3, za oczko
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Wytrwałość w pasji została nagrodzona niecodziennymi ujęciami. Technika - pierwsza klasa. Może tylko odrobinę za chłodna tonacja jak na zachód słońca.
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

Dzięki wielkie za odwiedziny i komentarze.

Cytat Zamieszczone przez Wizymir Zobacz posta
    Może tylko odrobinę za chłodna tonacja jak na zachód słońca.
    Waldku , to był wschód słońca - na trzcinie rysuje się wschodzące słońce pozdrowienia.
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

Domyślnie

No faktycznie, skąd by się wzięła rosa na trawie...?
    Na dziś to ostatnia szklaneczka Lagavulina
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

bardzo ładnie , gratulacje !
    Też wybiorę nr 3

Cytat Zamieszczone przez evilseed Zobacz posta
    Gdyby były robione z ciut niższej perspektywy, byłoby lepiej Wybieram 3, za oczko
    jak wiadomo z tym nie jest tak prosto

Domyślnie

Wszystkie świetne ! Ale najbardziej 3

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Mi się ta kurka podoba. Ze światełkiem wiadomo raz jest a raz go nie ma. Martwi mnie fakt jaki ostatnio można zaobserwować na rożnych portalach to te przysłowiowe centymetry. Nie ważne czy zdjęcie jest super, hiper mega fajne czy tez nie, ważne by zrobione było z "11 cm" (tu strzelam bo nie znam dokładnie wymiaru). Broń boże z 13,5 14 ....bo to już nie jest to. Wiadomo perspektywa jest ważna ale szkoda ze czasami przysłania ona inne aspekty zdjęcia.

Domyślnie

Przyrodniczo wiele jest zdjęć ciekawych, gdzie zasady fotografii można troszkę nagiąć. Można dla przykładu chcieć pokazać środowisko zwierzęcia, wtedy może być użyteczna zabawa głębokością i kątem płaszczyzny ostrości.
    Nie zmienia to faktu, że najlepiej wyglądają zdjęcia z dobrym odseparowaniem modela od tła, wtedy wiadomo co fotografujemy, możemy uzyskać szereg ciekawych efektów w tle, zabawić się kolorami, gradientami, blikami itp. itd. Najlepiej to uzyskać fotografując właśnie z poziomu oczu modela, czyli perspektywę dobieramy do tego co fotografujemy. Oczywiście nikt nie narzuca aby fotografować z 11cm (tak jak u Ciebie, to tylko przykład), każdy autonomicznie odbiera obraz jaki serwuje mu twórca, ale pamiętajmy, że ewolucja techniki fotografii też z czegoś wynikała. Zresztą, przecież to wszystko wiesz, a każdy tu piszący tylko prezentuje swój punkt widzenia odzwierciedlany własną wrażliwością na fotografię
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów