Obadał ktoś już tryb seryjny w tym P7700??? Jest prawdziwe AF-C??? Jak z RAW-ami w serii???
Szukaj
Obadał ktoś już tryb seryjny w tym P7700??? Jest prawdziwe AF-C??? Jak z RAW-ami w serii???
Moja skromna twórczość - www.eprz.pl
kusi kusi... ale nie wiem, czy majac z jednej strony XZ-1 (kieszen) a z drugiej X100 (low light) to jest sens dodawac P7700...
Miałem okazje wczoraj wziąć w ręce i poklikać kilka fotek tym sprzętem. Co do ogólnego wykonania i funkcjonowania nie miałbym zastrzeżeń, ale... dystorsja jego obiektywu na najszerszej ogniskowej (wg mnie najczęściej i najbardziej przydatnej w tego typu sprzęcie) zaczyna pachnieć rybim okiem... Oj zraziłem się niestety.
Żeby przywrócić watek do życia mam do kolegów pytanie , na polu bitwy zostały dwa kompakty P7700 i RX100 .Patrząc pod kontem jakości obrazu ,który będzie lepszy zarówno w dobrych i gorszych warunkach oświetleniowych.
Może jeszcze jakieś sugestie za i przeciw.Fotografia typowo rodzinna i turystyczna.
W dobrych warunkach to raczej każdy z nich da sobie rade jeśli nie pojedziemy z iso za wysoko bo nie ma wtedy takiej potrzeby. jednakże z tak małych matryc powyżej ISO 400 to już nie ma zbyt wiele dobrego. Oczywiście wszystko zależy tez od wymagań bo jeśli foty maja być do obejrzenia na kompie lub na pocztówke 10x15 to nie ma co się zastanawiać tylko brać. Nikon ma na pewno wg mnie fajniejszy obiektyw i jest ergonomiczniejszy.
Ergonomia faktycznie dobra , jednak trochę kusi większa matryca w RX100 i chyba zarazem GO lepsza ,ale z drugiej strony zoom też kusi i ten odchylany ekran i stopka .....ach ciężko wybrać bo RX w necie wychwalany jak żaden inny
ja poczekałbym do jakichś testów p7700 na optycznych lub fotopolis choć powiem że we mnie zapał do tego Nikosia zabiła ogromna dystorsja jego szkła na szerokim kącie.
strasznie kusi mnie ten aparat. Parametry genialne...zastanawiam się nad tym, czy to dobry gwiazdkowy prezent dla mojego nastoletniego syna, który od jakiegoś czasu truje mi o lustrze... co Wy na to? spodoba mu się?
Pozdrawiam
Pani Jola
zeberek1
czy w jpeg z puszki dystorsja też jest aż tak dokuczliwa?
PaniJola
też celuje w ten aparat dla syna, mam nadzieję że tak na potrzeby nastolatka będzie ok![]()
Na pewno aparat ogólnie jest wart uwagi bo mi się np. bardzo podobał choć na razie dałem sobie chwilę odroczenia w decyzji co do niego. Dla uczepliwego fotografa to wiadomo kazda odchyłka w parametrach jest dokuczliwa 9tym bardziej gdy się ma porównanie z kadrami z D700). Dla nastolatka myslę ze będzie to super sprzęt. A przy cenie nieco ponad 1850zeta (z tego co pamiętam z ABfoto) na pewno tańszy od lustrzanki.
Skontaktuj się z nami