Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: D70s vs D80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

No właśnie ja się przesiadam z kompakta fuji S5500 i myślę że 18-70 i 50/1,8 to będzie zestaw jeszcze na bardzo długo mnie zadowalający, na jesień ewentualnie sabinka a potem ....... worek bez dna
    Yuras a takiej sigmy 50-150 to raczej chyba nigdy nie kupię, bo z tego co mi wiadomo to ona na pełnej klatce nie będzie chodzić, ja już wolę nie mieć nic i dozbierać a potem kupić np sigmę 70-200/2,8 (ona chyba jest pełnoklatkowa) bo nie wiadomo co tam Nikoś za kilka lat wymodzi, może się okazać że jak ten aparat padnie, to następny może mieć problem ze szkłami, dlatego wolę dłużej ale dobrze, co jednak nie znaczy że na Nikkora 70-200/2,8 VR będzie mnie stać kiedykolwiek .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc, zamówiłem D80+18-70 +50/1,8, myślę że będę zadowolony.

Domyślnie

Dzień dobry bardzooo To tak na przywitanie, bo to mój debiut forumowy.
    Tomecki, gdzie zamawiasz swój zestaw? Pytam z ciekawości, bo od jakiegoś czasu planuję zakup podobnego zestawu.

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

leNova chyba nie będę orginalny hesja czyli http://imfoto.pl/

Domyślnie

hmmm tak cichutko się przyznam, że to też mój faworyt jeśli chodzi o miejsce zakupów A jeszcze ciszej zapytam.. Utargowałeś jakiś rabacik?? Bo zapewne nie zdradzisz ile Cię ten zestawik kosztuje

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    ja bez zewnętrzej lampy jak najbardziej wyobrażam sobie robienie zdjęć

a jeśli nie chcesz obciążać budżetu to możesz nabyć starszą lampę jak SB-26, faktem jest że nie współpracuję z body ale w swojej automatyce działa całkiem fajnie

widzę że chcesz używać gripa, MB-D80 to grip z prawdziwego zdarzenia (działa spust jak trzeba, są dwa pokrętła oraz AF-L AE-L) a w deltach czy innych wynalazkach do D70 tego nie uświadczysz

Tumaxa mocno odradzam - miałem i nie chcę więcej, Automatyka jest totalnie do kitu, funkcjonalność kiepska lepiej i taniej wyjdzie wspomniana SB-26
    Life uzywasz? SB-26?
    Jezeli tak ciekawi mnie jak ją ustawiasz?
    Z lampa dopiero zaczynam i operuje ustawieniami mocy tzn tylk osila?
    Jak jest z wykorzystaniem jak to wspomniales automatyki w lampie?/
    RaB
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

tomecki - Gratuluje wyboru sprzętu i sprzedawcy życzę wielu pięknych ujęć
    ff

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

leNova co tu dużo gadać, masz PW, masz email, masz w końcu komórkę, możesz się ze Sławkiem skontaktować, a zapewniam że będzie warto jeśli chodzi o cenę, na a przy tym ile ja go zadręczałem różnymi problemami i bez złego słowa odpowiadał na wszystko często i gęsto w bardzo późnych godzinach nocnych, poprostu pełny profesjonalizm. Teraz już czekam tylko na kuriera.

Domyślnie

a takiej sigmy 50-150 to raczej chyba nigdy nie kupię, bo z tego co mi wiadomo to ona na pełnej klatce nie będzie chodzić, ja już wolę nie mieć nic i dozbierać a potem kupić np sigmę 70-200/2,8 (ona chyba jest pełnoklatkowa) bo nie wiadomo co tam Nikoś za kilka lat wymodzi, może się okazać że jak ten aparat padnie, to następny może mieć problem ze szkłami, dlatego wolę dłużej ale dobrze, co jednak nie znaczy że na Nikkora 70-200/2,8 VR będzie mnie stać kiedykolwiek .[/quote]
    No a nie żal ci ujęć które zrobiłbyś mając np. taką sigmę? Bo jeśli chodzi Ci o szkła zgodne z ewntualnym nikonowski FF to życzę powodzenia i cierpliwości, nie mówiąc o kasie na ew. FF. Kiedy on i za ile będzie tego nie wie nikt , a jeśli mimo wszystko byś go kiedyś kupował to sigmę można zawsze sprzedać jakiemuś zwykłemu śmiertelnikowi co o FF nikona będzie tylko marzył. (no chyba, że jutro główna w lotka chyba 20 mln - wtedy pozostaje tylko funkcja czasu )
    pozdrawiam
    ff

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

grzegorzant, pewnie masz rację, narazie jestem taki mocny bo jeszcze nie zaczołem focić, ale jak szybko okaże się, że brak mi tele, to pewnie spokornieje i z podkulonym ogonem będę szukał gdzieś najtaniej takiej sigmy, albo tej nowej tokiny 50-135, ale narazie nie chcę o tym myśleć, ani mówić żonie bo może to się źle skończyć

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów