Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: D70s vs D80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi, widzę że większość poleca D80 i chyba tak zrobię, w razie czego pomęczę się ze swoją lampą a sabinkę się dokupi może za kilka miesięcy.
    A te gripy MB80 to może jakaś pierwsza seria się trafiła z tą lekko chodzącą migawką, może już coś poprawili o tamtego czasu, a ile macie czasu te swoje gripy i czy od początku tak było?

Domyślnie

U mnie było tak od początku! Ten typ tak ma. Ale poza tym wykonanie i jakość samego gripa super. Choć przy dwóch akumulatorach znacznie zwiększa ciężar zestawu.
    D90

Domyślnie

Podobnie jak u "toms73" Było tak od początku,mam go kilka miesięcy.Ale tak jak
    wczesniej pisałem,kwestia przyzwyczajenia.JAK DLA MNIE REWELACJA,zanim go kupiłem długo się
    zastanawiałem czy jest sens tyle kaski wydawać-teraz niewyobrażam sobie bez niego body.
    Ostatnio edytowane przez bartoszek ; 14-03-2007 o 19:58
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

Za kolegami : jeśli d80 to z gripem bardzo wygodnie. Dla mnie lepszy chwyt przez grip, niż normalnie; a z tym spustem to 5-10 pstryknięć i wyczujesz różnicę nie jest to jakiś problem. Natomiast sabina nooooo to już oddzielny problem Ja rozwiązałem go tak : miałem na zest. nr1, ale sprawę przemyślałem, uśmichnąłem się do Pani w swoim banku i wziąłem to co w stopce I NIE ŻAŁUJĘ !
    Pozdrawiam
    ff

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

grzegorzant a miałeś porównanie szybkości AF Tamrona 17-50 do kitowego 18-70? Bo dla mnie zależy na szybkim AF, mam bardzo ruchliwego synka
    A od kredytów stronię z daleka, brrryy...

Domyślnie

Nie taki kredyt straszny (jak go malują). Co do szybkości to chyba strasznej różnicy nie ma no chyba, że synalek na hondzie szlifierce śmiga. Acha jest głośniejszy, ale za to jaśniejszy
    ff

Domyślnie

Ja osobiście przesiadłem się z Sigmy 17-70 na Nikkora 18-70. Jestem bardzo zadowolony, szczególnie ze względu na szybkość AF i cichą pracę. Jeżeli chodzi o Tamrona nie mam doświadczenia, ale sam się nad nim zastanawiałem. Na forum jest dużo wątków na jego temat. Opinie są bardzo podzielone, tak więc musisz sam zdecydować!
    D90

Domyślnie

Mam T 17-50 i N 18-70 i jesli chodzi o roznice miedzy nimi [w moim bynajmniej odczuciu]:

Tamron - AF ma minimalnie wolniejszy i jest troche "glosniejszy", za to ostrosc i oddanie barw - nie porownywalna.

Mowiac krotko: Tamron zdecydowanie wart jest doplaty. [nalezy jednak sprawdzic go przed kupnem, bo roznie z nimi bywa.]

Polecam Cichego - ktory na zyczenie sprawdzi ci sprzet przed wysylka.
    C 5D Mark II / C 40D /C 35mm, C 17-55 IS USM/ C430 EX II/ Lumix GH4 + 35-100

Domyślnie

Mam wrażenie, że jednak podstawą dla Ciebie jest puszka i dodatki do niej a szkła traktujesz raczej marginalnie. Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się np. nad zestawem:
    - D70s
    - Tamron 17-50
    - Sigma 50-150
    ..i przez wiosnę i lato dozbierać na SB-600.
    50-tkę 1,8 mam od dawna, ale podstawą jest dla mnie T 28-75, który nie jest zły w zakresie 50mm i tak strasznie mnie rozleniwił, że w trosce o matryce 50-tka póki co leżakuje w plecaku..
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Domyślnie

W D80 masz wizjer, konfigurowalne menu we wlasnym jezyku i pare innych fajnych rzeczy. Mozesz tez miec prawdziwy grip.
    Nikkor 18-70DX, jako obiektyw startowy, jest wystarczajaco dobry.

Sam musisz zadecydowac, najwyzej dopytaj o szczegoly.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów