Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: D70s vs D80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie D70s vs D80

Mam określoną sumę pieniędzy i taki oto problem z wyborem:

opcja 1
    D70s+18-70, SB-800, 50/1,8, grip delta, 3 komplety aku AA, dobra ładowarka, torba, dobra karta 2GB i jeszcze na kilka browarków zostanie

opcja 2
    D80+18-70, grip, 50/1,8, torba i dobra karta 2GB,
    wielkim minusem tej opcji brak lampy, ładowarki i aku AA

Grip obowiązkowy, wszystko oczywiście ma być nowe, poprostu nie chcem używanego sprzętu.
    Poradźcie co wybrać bo już kompletnie nie wiem.
    Acha i już przez parę najbliższych miesięcy żadnych widoków na gotówkę w celu poczynienia dalszych inwestycji.
    P.S. Jeśli było to przepraszam, ale szukałem i nic nie znalazłem.

Domyślnie

przez parę najbliższych miesięcy żadnych widoków na gotówkę w celu poczynienia dalszych inwestycji
    1.

bez kupna zewnętrznej lampy nie polecam na dłuższą mete, chyba że nie lubisz światła błyskowego to wtedy jak najbardziej 2.

wielkim minusem tej opcji brak lampy
    i otóż to
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

Bez lampy nie wyobrażam sobie focenia, ale mam Soligora DG-340AZ, została mi po kompakcie, ale wiadomo co sabina to sabina.

Domyślnie

potrzeba co solidna, mocna lampa? jesli tak, weź zestaw 1. jesli nie, weź 2 i dokup jakiegos tumaxa za 250 pln. będziesz miał lepszy aparat, zaś te tumaxy świecą nienajgorzej

Domyślnie

ja bez zewnętrzej lampy jak najbardziej wyobrażam sobie robienie zdjęć

a jeśli nie chcesz obciążać budżetu to możesz nabyć starszą lampę jak SB-26, faktem jest że nie współpracuję z body ale w swojej automatyce działa całkiem fajnie

widzę że chcesz używać gripa, MB-D80 to grip z prawdziwego zdarzenia (działa spust jak trzeba, są dwa pokrętła oraz AF-L AE-L) a w deltach czy innych wynalazkach do D70 tego nie uświadczysz

Tumaxa mocno odradzam - miałem i nie chcę więcej, Automatyka jest totalnie do kitu, funkcjonalność kiepska lepiej i taniej wyjdzie wspomniana SB-26

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk
    potrzeba co solidna, mocna lampa?
    No tą co mam to ma wystarczającą narazie moc, ma też własną automatykę, ale ciągnie mnie mocno w stronę sabinki, chociaż potrzebna mi tylko jest do zastosowań typowo amatorskich, żadnych ślubów ani studniówek narazie focić nie zamierzam.

Domyślnie

przy 2 nie tracisz na szkielkach, a to wazne!

teraz idzie wiosna/lato wiec srednio lampa potrzebna, a przez ten czas moze dozbierasz na nią
    pozatym jasna 50

co jak co ale D80 to calkiem przyjemna pucha

Domyślnie

Witam!
    Ja równiez polecam zestaw z D80 + stałka. Zastanów się nad gripem. Miałem grip'a, ale... no właśnie. Gdybyś używał tele to wtedy jest obowiązkowy, a tak? Lampa ma większy wpływ na fotografię niż grip. Chyba, że bedziesz robił portret, ale wtedy lampa jest obowiązkowa ( i tu koło sie zamyka)
    Pozdrawiam!
    D90

Domyślnie

Zastanowiłbym się nad takim zestawem:
    D80 -niektórzy wytykają mu wiele wad,ja jestem zadowolony,na pewno ma niezaprzeczalne zalety w stosunku do
    D70s
    MB-D80 -dla mnie super,jedyna wada to spust migawki który bardzo lekko chodzi i pokrętło którym
    batterypacka dokręca się do body,niektórym koliduje z palcem ale to kwestia przyzwyczajenia
    N18-70 N50/1.8 -uniwersalny zestaw szkiełek na początek,za rozsądną kaskę
    Karty Sandiska-2 po 1GB lub 2GB
    2 filterki UV
    Fajną torbę

Tylko nie wiem czy na tego browara starczy po takim zakupie?

A Sabinkę dokupiłbym z czasem,spokojnie dozbierasz kaskę-chyba że niewyobrażasz sobie bez niej focenia?
    Ostatnio edytowane przez bartoszek ; 14-03-2007 o 18:56
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

MB-D80 -dla mnie super,jedyna wada to spust migawki który bardzo lekko chodzi i pokrętło którym
    batterypacka dokręca się do body,niektórym koliduje z palcem ale to kwestia przyzwyczajenia

Ja również miałem takie odczucia!
    D90

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów