Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Imageshack i problem z forum

Nie bardzo wiem jak sobie poradzić z tym problemem, a może ktoś ma podobnie i zna rozwiazanie.

Otóż aby wyświetlały mi się zdjęcia na forum hostowane na imageshack, muszę wejść na stronę imageshack.us i się zalogować. Tak długo jak jestem zalogowany wszystko jest w porządku, gdy nie jestem zalogowany zamiast zdjec pojawia się ikonka, ze domena jest niezarejestrowana (...).

O ile na komputerze nie jest to problem, bo imageshack trzyma sesje w nieskończoność i jestem tam zalogowany cały czas, to problem pojawia się podczas korzystania z tapatalk Program nie wspoldzieli sesji z przeglądarką i nie da się zalogować na stronie imageshack z poziomu tapatalk.

Ponieważ większość osób wrzuca zdjęcia za pośrednictwem ih nie mogę praktycznie w ogóle korzystać z tapatalk do przeglądania forum

Skąd się to bierze? Podejrzewam, ze to sprawa regionalna zależna od państwa, z którego się próbuje pobrać obrazki, bo w Polsce wszystko działa w porządku, a tutaj na Cyprze za każdym razem jest tak jak opisywałem powyżej.

Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Pisałem już na forum tapatalk, ale bez odzewu.

Domyślnie

A czy ktokolwiek inny widzi te zdjęcia? Może nie są publiczne? W takim razie po co je publikować?
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To problem Imidzszaka i nic z tym nie zrobisz (niby mozna zarejestrowac domene w imidzszaku i problem powinien zostac rozwiazany - http://stream.imageshack.us/content....egister_domain) bo tak jak mowisz - to sprawa regionalna, mam ten sam zonk w Kitaju, musze najczesciej wbijac przez proxy zeby obejrzec foty w watkach. Chociaz i tak sie poprawilo, bo od dluzszego czasu imidzszak chodzi na tyle, ze moge sie zalogowac i miec dostep do swoich zdjec w galerii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    A czy ktokolwiek inny widzi te zdjęcia? Może nie są publiczne? W takim razie po co je publikować?
    Dotyczy to wszystkich zdjęć, w tym publicznych. W zasadzie każde zdjęcie umieszczone tutaj na forum hostowane na imageshack.

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    To problem Imidzszaka i nic z tym nie zrobisz (niby mozna zarejestrowac domene w imidzszaku i problem powinien zostac rozwiazany - http://stream.imageshack.us/content....egister_domain) bo tak jak mowisz - to sprawa regionalna, mam ten sam zonk w Kitaju, musze najczesciej wbijac przez proxy zeby obejrzec foty w watkach. Chociaz i tak sie poprawilo, bo od dluzszego czasu imidzszak chodzi na tyle, ze moge sie zalogowac i miec dostep do swoich zdjec w galerii
    Tego się obawiałem... No nic, może coś się poprawi kiedyś Dzięki za odzew.

Domyślnie

Wiem, że to problemu Wam nie rozwiąże, ale za jakieś 50zł rocznie możecie kupić sobie serwer www i mieć jakieś 1-2GB pamięci na cokolwiek chcecie: fotki na forum, własna strona, maile itd. Zaletą jest brak reklam, pełna kontrola nad własnymi zdjęciami, dowolne wstawianie na forach i pewność, że zdjęcia nie znikną, bo np. rząd amerykański zamknie albo firma się zwinie, bo zwęszy gdzieś lepszy interes.

Dla hardkorów za około 300zł rocznie jest już serwer bez ograniczeń pojemności, więc można sobie nawet kilkaset GB zrzucić i mieć taką jakby 'chmurę'.

Domyślnie

Co oczywiście nie chroni przed tym, że zdjęć nie będzie widać z powodu cenzury internetu. Ja wrzucam fotosy tylko na swoją stronę, ale w Emiratach Arabskich i tak ich nie było widać.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Wiem, że to problemu Wam nie rozwiąże, ale za jakieś 50zł rocznie możecie kupić sobie serwer www i mieć jakieś 1-2GB pamięci na cokolwiek chcecie: fotki na forum, własna strona, maile itd. Zaletą jest brak reklam, pełna kontrola nad własnymi zdjęciami, dowolne wstawianie na forach i pewność, że zdjęcia nie znikną, bo np. rząd amerykański zamknie albo firma się zwinie, bo zwęszy gdzieś lepszy interes.

Dla hardkorów za około 300zł rocznie jest już serwer bez ograniczeń pojemności, więc można sobie nawet kilkaset GB zrzucić i mieć taką jakby 'chmurę'.
    Serwer to ja na swoje zdjęcia mam, bardziej mi chodzi o oglądanie zdjęć innych

Domyślnie

Dla mnie cały ten Imidższak to jest jedno wielkie nieporozumienie. Chociażby ze względu na to, jak to chodzi... Pochlastać się idzie... Sorry, nic nie wniosłem do dyskusji, wiem, ale nie mogłem się powstrzymać, żeby wylać swoje żale. Sam nie używam, ale jak przychodzi do obejrzenia czyichś zdjęć, to mnie krew zalewa. I najczęściej rezygnuję z oglądania.

Domyślnie

Juz dawno zrezygnowalem z tego serwisu. Za mocno upierdliwy, a "rodzime" hosstingi tez daja rade. Majac problemy z roznymi "zmniejszaczami" jakosci nazywanymi "histongami obrazkow" zmajstrowalem sobie swoj http://obrazki.wapnet.pl i tak sobie juz ze 2 lata dziala i hostije pare obrazkow (jak ostatnio sprawdzalem bylo to 11k, bo w sumie dwa fora tego uzywaja tylko, wiec dziala cacy
    robak, robak_wroc
    pelny klatek i niepelny klatek

Domyślnie

Tez mam problem z imageshackiem, ale co ciekawe tylko na UPC, bo w pracy mam innego providera i wszystko smiga jak trzeba.
    Problem u mnie jest w szybkosci dzialania, nie mam czasami dostepu na strone a zdjecie potrafi ladowac sie kilka minut, wczoraj spedzilem na telefonie 30 minut starajac sie rozwiazac problem z technikiem z UPC, wyslalem logi i testy mailem i czekam na odpowiedz, bo u mnie wyglada to na problem prividera, choc na dzien dobry poinformowali mnie, ze oni sa odpowiedzialni za kabel i urzadzenie (router)...
    Zauwazylem, ze niektore strony tez maja klopot z ladowaniem, ale imageshacka najczesciej uzywam i stad wiem na 100%, ze cos jest nie tak.
    Rodzime serwisy, pewnie, sa ok, iv.pl dziala pieknie, ale nie moge sie zalogowac, poprosilem o przyslanie nowego hasla ktore tez nie dziala wiec zdjecia sa tylko na 2 tyg.
    Serwer mam wykupiony, ale ciagle wygodniej mi przez strony
    Czas to zmienic.
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 27-09-2013 o 08:23

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów