A wyłącz GPU i zrestartuj CS i zobacz czy problem występuje.
Szukaj
Edit -> preferences -> cursors. Być może tam masz coś źle ustawione.
Pewnie w opcjach kursora masz Full Size Brush Tip zamiast Normal. Jeśli być konkretnym, to właśnie teraz kursor ci dobrze pokazuje, a wtedy był za mały. Zobacz sobie, że zmieniając hardness, zmieniasz jego rozmiar. Po przeinstalowaniu raczej ustawienia zostają zachowane. Pod F5 jeszcze możesz sprawdzić czy nie masz czegoś pozmienianego.
Edit.
Jak doczytałem, że masz hardness 100% to zgłupiałem. Jaką wersję systemu masz? Do chyba 10.7.3 albo 4 były problemy z kursorami, ale inne niż to co opisujesz.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 23-08-2012 o 15:10
Panowie i Panie po prostu "umieram". A mój problem jest na tyle dziwny, że nikt nigdy z takim czymś się nie spotkał. Dzwoniłem do ADOBE to oczywiscie 2x po 10min na słuchawce i nikt nie odbierał... Temat ten już na kilku forach poruszałem. Jedyne co mi teraz przychodzi jeszcze do głowy to od nowa wgrać system i totalnie wyczyścić swojego Macka bo nic nie pomogło z tego co pisaliście i wielu innych rad... Chyba, że ktoś ma jakieś pomysły? Jestem już teraz w stanie postawić flaszkę za pomoc (wcześniej było tylko piwko![]()
Moja galeria www.mandecki-media.pl
Weźmy to spokojnie na logikę:
- resetowałeś ustawienia PSa
- przeinstalowałeś PSa
i ciągle jest to samo, więc ... ?
Winy za ten stan nie ponosi PS, tylko coś innego, prawdopodobnie sterownik karty graficznej, w którego ustawieniach albo coś osobiście mieszałeś, albo zrobił to za Ciebie, któryś z programów np. jakaś gierka.
Proponuję przeinstalować sterownik GPU.
Medice, cura te ipsum.
A, i przeczytaj ten krótki tekst: http://graffika.pl/viewtopic.php?f=146&t=27450
Powodzenia
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami