pes - juz w innym watku pisalem - najlepszefoto, digitalalbum, labpolska - moim zdaniem jakosc jest porownywalna, w kazdej z tych firm robilem i zawsze bylo ok![]()
Szukaj
pes - juz w innym watku pisalem - najlepszefoto, digitalalbum, labpolska - moim zdaniem jakosc jest porownywalna, w kazdej z tych firm robilem i zawsze bylo ok![]()
Do tej pory zrobiłem 5 fotoksiążek - dla siebie. 3 - cewe, 1 -najlepszefoto, 1 - colorland. Te z cewe biją na głowę pozostałe. Wszystkie robione na zwykłym papierze, nie na fotograficznym i z twardą okładką. Najbardziej odstaje jakością najlepszefoto...
Książki fotograficzne drukowane na HP INDIGO - druk 6 kolorowy, twarda oprawa ....
www.albumfotograficzny.com.pl
pozdrawiam
Marek
Najlepszefoto dobrze sobie z tym radzą i wszystko odbywa się właśnie w ciągu paru dni czy tygodnia. U nich są fotoalbumy, czyli sztywne karty i prawdziwy papier foto. Jeśli chcesz coś tańszego i mniej oficjalnego to fotoksiążka będzie OK. Tutaj wybór jest spory bo oprócz cewe zajmują się tym też liczne drukarnie.
pes - chodzilo Ci o album z rozkladowkami naswietlonymi na papierze foto, czy o ksiazeczke wydrukowana cyfrowo na "zwyklym" papierze?
Bo ja robilem tylko te pierwsze, co do tych drukowanych cyfra nie mam doswiadczenia.
ostatnio coraz bardziej popularna nomenklatura:
- fotoksiązka: druk na miękkich zwykłych papierach
- fotoalbum: naswietlane odbitki foto z usztywniającą przekładką w srodku (tańsze, przekładki papierowe, droższe to przekładki z tworzywa np. pp ) lub wydruki fotograficzne z drukarek, ploterów pigmentowych na papierze foto i tutaj np na photo rag'u
- album tradycyjny, album fotograficzny : albumy do samodzielnego wklejania zdjęć.
- albumy passe-partout: chyba tego nie trzeba tłumaczyć.
gdybyśmy mogli się trzymać tej nomenklatury może byłoby łatwiej![]()
Skontaktuj się z nami