Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Fotoksiążka

Domyślnie

pes - juz w innym watku pisalem - najlepszefoto, digitalalbum, labpolska - moim zdaniem jakosc jest porownywalna, w kazdej z tych firm robilem i zawsze bylo ok

Domyślnie

Dzięki
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Do tej pory zrobiłem 5 fotoksiążek - dla siebie. 3 - cewe, 1 -najlepszefoto, 1 - colorland. Te z cewe biją na głowę pozostałe. Wszystkie robione na zwykłym papierze, nie na fotograficznym i z twardą okładką. Najbardziej odstaje jakością najlepszefoto...

Domyślnie

Książki fotograficzne drukowane na HP INDIGO - druk 6 kolorowy, twarda oprawa ....
    www.albumfotograficzny.com.pl

pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

Najlepszefoto dobrze sobie z tym radzą i wszystko odbywa się właśnie w ciągu paru dni czy tygodnia. U nich są fotoalbumy, czyli sztywne karty i prawdziwy papier foto. Jeśli chcesz coś tańszego i mniej oficjalnego to fotoksiążka będzie OK. Tutaj wybór jest spory bo oprócz cewe zajmują się tym też liczne drukarnie.

Domyślnie

pes - chodzilo Ci o album z rozkladowkami naswietlonymi na papierze foto, czy o ksiazeczke wydrukowana cyfrowo na "zwyklym" papierze?
    Bo ja robilem tylko te pierwsze, co do tych drukowanych cyfra nie mam doswiadczenia.

Domyślnie

ostatnio coraz bardziej popularna nomenklatura:
    - fotoksiązka: druk na miękkich zwykłych papierach
    - fotoalbum: naswietlane odbitki foto z usztywniającą przekładką w srodku (tańsze, przekładki papierowe, droższe to przekładki z tworzywa np. pp ) lub wydruki fotograficzne z drukarek, ploterów pigmentowych na papierze foto i tutaj np na photo rag'u
    - album tradycyjny, album fotograficzny : albumy do samodzielnego wklejania zdjęć.
    - albumy passe-partout: chyba tego nie trzeba tłumaczyć.

gdybyśmy mogli się trzymać tej nomenklatury może byłoby łatwiej

Domyślnie

Chodziło mi według powyższej nomenklatury o fotoalbum.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

to git, bo mi tez wg powyzszego chodzilo o fotoalbumy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    u nas czas oczekiwania na fotoalbum ( niektórzy mylą je z fotoksiążkami ) do 7 dni roboczych, ale też nie jesteśmy z Warszawy .
    Skoro to nie fotoksiązka to po co mieszać w wątku. Rozumiem że PR trzeba sobie robić no ale bez przesady.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów