Jeśli się ktoś wypowie to będzie bardzo miło
Szukaj
Jeśli się ktoś wypowie to będzie bardzo miło
gdyby nie te przepały to dla mnie byłoby super.
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
Ramka i te boczki włosów mi nie pasują co nadaje takiego nienaturalnego światła, reszta świetnie.
D90 | N18-105/3,5-5,6G ED VR | N35/1,8G | N50/1,8G + pierścionki | N55-300/4,5-5,6G ED VR |
dla mnie wszystko jest super,ale to "wina" modelki. 3 x tak.pozdrawiam.przepał akurat na tym zdjęciu jest ok,ale to moje zdanie.
...tu akurat przepały nie przeszkadzają...chyba że ktoś ma przed oczyma przepały....jest ok
Mały przepał nie jest złyRamka fajna lecz mógłbyś ją trochę poszerzyć - zobacz bo wydaje mi się, że wtedy wyglądałoby lepiej.
Podoba mi się modelka oraz jej naturalna, spokojna postawa. Także obróbka skóry wydaje się być w porządku. Ogólnie zdjęcie odbieram nieźle, ale...
No właśnie trochę tych ale jest. Po pierwsze rozkład światła. Twarz w cieniu, a jakieś plamy jasne na boczkach włosów, przyciągające niepotrzebnie uwagę. Co innego kontra okalająca "aureolą" głowę, a co innego takie światło. Dziwny połysk skóry twarzy. Studyjny charakter światła - sztuczny i nienaturalny. Ten rodzaj winiety mnie osobiście nie odpowiada w portrecie i pojedynczym zdjęciu. Sam się zastanawiałem jak go można wykorzystać, ale moje pomysły jednak idą w innych kierunkach. A już na pewno ciężko to ładnie pokazać bez wpływu na kolor tła strony.
Zastanawia mnie też stopień desaturacji ust i tęczówek. Wiadomo - każdy ma inny gust i mnie tu czegoś trochę brakuje. Dodatkowo żyłki w oczach sugerują zmęczenie.
Kadr ciut ciasny, ale w porządku.
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
Ramka, światło za modelką i cień pod szyją na nie.
Skontaktuj się z nami