Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Wakacje.w.PL

Domyślnie Wakacje.w.PL

czyli ... Full Tandeta Show,
    trochę igrzysk, trochę chleba?

Po 9 latach wakacji spędzonych gdzie indziej, zachciało mi się wyjechać w ojczyste strony.
    Siedziałam w malej wiosce na polskim morzem, (które z niewiadomych przyczyn przez niektórych nazywane bywa Bałtykiem), pogoda nie rozpieszczała więc mnie podkusiło wybrać się do...pobliskiego "kurortu".

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Mała gastronomia narzeka, że rodacy za mało w tym roku zjedli. Jak to jest mało, to... jak wygląda ...dużo?!
    Ostatnio edytowane przez jm ; 16-08-2012 o 13:52
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Nigdzie nie uchwyciłaś najważniejszego elementu biznesu nad morzem. Mianowicie płyty OSB.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

ot nasze polskie morze - kicz, tandeta, baloniki, stare kebaby i cyckonosze...
    Przytłaczające to wszystko...

Domyślnie

Ha ha ha Międzyzdroje. Taaak bywam rokrocznie. Brak jeszcze Absolutnie Ekskluzywnie Oryginalnych Indian lecących staroinkaskie przeboje z "plejbeku" , debilnych zachowań ludzi w alei celebryckich odcisków, tego jak wygląda plaża w słoneczny dzień tuż przy molo, i jazgotu potańcówek oprawianych muzycznie przez siedmiopalczastego muzyka pod falistym dachem Karmazyna.
    Ale wystarczy pofatygować się do zejścia na plażę oznaczonego literą zdaje się H i już mógłbyś zrobić nostalgiczny reportaż o pustawej plaży.
    Międzyzdroje czekają na decyzje władz jakie to ma być miasto: krupówy dla niewybrednej masy, czy miasto stawiające na bardziej wymagających odwiedzających.
    Zdjęcia dość przeciętne, obróbka nie w moim guście, brak tempa. Zestaw dość przypadkowych zdjęć robionych pod założoną tezę. Słabe jako całość i jako pojedyncze zdjęcia.
    myślę co piszę

Domyślnie

Nie tylko w Międzyzdrojach te zdjęcia były robione, ale rzecz jasna, można się pomylić, bo wszystkie większe miejsca nad morzem wyglądają tak samo, nawet stężenie tandety jest niemal identyczne
    Zamiast szukać wejść H czy J lepiej od razu jechać do jakiejś wiochy, tam jest szansa, że natężenie kiczu będzie mniejsze. W innym przypadku - Krupówy - taki Kicz&Go w wydaniu nadmorskim.
    Nie miałam żadnej tezy do udowodnienia, bo zupełnie inaczej sobie Międzyzdroje wyobrażałam..., to co zobaczyłam mnie przytłoczyło.
    Ostatnio edytowane przez jm ; 16-08-2012 o 15:07
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Nie wiem co mam oceniać - zdjęcia, czy klimat nad morzem. Jechałem przez Krynicę M tydzień temu i miasto wyglądało dokładnie tak samo. Sądzę jednak, że każdy ma prawo spędzać wakacje jak mu się podoba i ubierać oraz jeść to, na co ma ochotę. Zresztą, byłeś kiedyś na Cyprze ? wiesz jaką tam Anglicy i miejscowi robią wieś ? W Egipcie, nasi do tandemu z Rosjanami. Na Majorce Niemcy też przestali rzucać swoje ręczniki na leżaki ?
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Mnie to tez przytlacza. Bedac nad morzem i rozkoszowac sie kurortem to jakas perwersja. Ale jak widzialem w tym roku, wieeele osob przyjezdza po to, aby taplac sie w tej tandecie a nie w morzu. Tu coprawda pogoda nie dopisala, ale to samo widzialem w sloneczne dni i 27C.

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Domyślnie

Trzeba być masochistą żeby tam jechać.
    red light, dark room...

Domyślnie

Tandeta Show to nie tylko polskie morze i nie tylko Miedzyzdroje, Kołobrzeg, Mielno czy dowolna inna turystyczna miejscówka.
    Poniewaz jest popyt to zgodnie z prawami ekonomii jest i podaz.

Gustowność oczywiście jest wypadkową co najmniej kilku czynników - wrażliwości i świadomości estetycznej władz, kultury społecznej, pieniedzy, polityki...

Tak czy inaczej rok bodajze temu byłem w Miedzyzdrojach podczas weekendu majowego. Nocowałem w przypadkowym pensjonacie-hostelu tuż przy głównym deptaku, prowadzonym przez starszą panią (hiper-palarkę )
    Klimat jak z lat 60-tych, ceny także.
    Wokół Miedzyzdrojów jest wiele atrakcji - mamy pozostałości po rakietach v2, mamy skansenowy Wolin, ciekawe Swinoujście, czy nawet sasiednie Ahlbeck z atrakcyjnym aquaparkiem.

Jest zatem co robić, jezeli nawet niekoniecznie lubi sie tłumy, Indian, i zimny Bałtyk.

A zdjecia - rozumiem - robione w złym nastroju, zatem nie mogą byc dobre.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów