Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Poszukuję Camera Raw

Witam serdecznie poszukuje camera raw która obsłuży pliki z D700 i D4 na CS2. Głównie zależy mi tylko na przeglądarce Bridge aby móc otagować zdjęcia gwiazdkami. Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Nie ma. Tylko konwersja do DNG.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

A czy w takim razie znasz jakiś program za pomocą którego będę mógł otagować zdjęcie gwiazdkami tak aby potem to otagowanie było widoczne w Bridge CS6

Domyślnie

Nie znam.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Ponoć ViewNX 2.10.0 ma taką możliwość no nie pozostaje mi nic innego tylko ściągnąć i sprawdzić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    A czy w takim razie znasz jakiś program za pomocą którego będę mógł otagować zdjęcie gwiazdkami tak aby potem to otagowanie było widoczne w Bridge CS6

Tagi z LRa są widoczne w Bridge'u, nie wiem tylko jak w najnowszej wersji Bridge'a, bo nie mam - ale nie widzę powodu, żeby mieli to zlikwidować. Z drugiej strony instalować LRa tylko do otagowania gwiazdkami, to trochę jak strzelanie do wróbla z harmaty.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Witam serdecznie poszukuje camera raw która obsłuży pliki z D700 i D4 na CS2.
    Jest sposób aby CS2 obsłużył nefy z D700 i D4.We właściwościach pliku zmień nazwę aparatu z D700 i D4 na inny obsługiwany przez CS2 np: D200
    Nikon, Nikkor i SaBinka

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Sprawdzę we wtorek w pracy nie mniej dziękuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peterka43 Zobacz posta
    Jest sposób aby CS2 obsłużył nefy z D700 i D4.We właściwościach pliku zmień nazwę aparatu z D700 i D4 na inny obsługiwany przez CS2 np: D200
    I mieć totalną sieczkę z kolorów.

Robiłem taki zabieg z RAWami z D610 i LR3.6 - nawet ColorChecher nie pomógł, aby uzyskać odpowiednie kolory. LR/ACR korzysta z określonego profilu interpretacji zdjęć, który jest ustalony pod daną puszkę.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    I mieć totalną sieczkę z kolorów.

Robiłem taki zabieg z RAWami z D610 i LR3.6 - nawet ColorChecher nie pomógł, aby uzyskać odpowiednie kolory. LR/ACR korzysta z określonego profilu interpretacji zdjęć, który jest ustalony pod daną puszkę.
    Nie wiem jak będzie w tym przypadku. Jak używałem CS2 z D300S ,wystarczyła zmiana na D300 i żadnej sieczki z kolorami nie było,może dlatego,że są to bardzo podobne aparaty.
    Ale co stoi na przeszkodzie aby sprawdzić?
    Nikon, Nikkor i SaBinka

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów