Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    Oszczędny w słowach Awatar agent
    Miasto
    Jastrzębie - Cieszyn

Domyślnie Jaka lampa i pilot

Witam.
    Jestem początkującym amatorem fotografem. Mam nikona D7000 z ob.18-105mm. Posiadam statyw i teraz kolej na dobrą lampę błyskową bezprzewodową która będzie służyła już na wiele lat, a także dobry pilot bezprzewodowy. I moje pytanie jest następujące. Ile musiał bym wydać na taki sprzęt i czy ktoś by mi polecił jakąś stronę (linka) z takim sprzętem abym potem nie żałował ?. Mam na oku lampę nikona SB 900 to wartość ok. 1000 zł . Dodam że interesuje mnie fotografia wszelkiego rodzaju ( studyjna, makro, krajobrazowa itd.) Niech ktoś mi doradzi w tej kwestii.. Może ktoś wie o tańszej lampie, a równie dobrej. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Domyślnie

Chcesz lampę bezprzewodową i pilota bezprzewodowego i narzekasz na 1000zł ?

Bezprzewodowe lampy (znam tylko studyjne) są wszystkie a ceny różne.

Natomiast lampy typu D900 są lampami systemowymi - całkiem inna bajka.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Miasto
    Jastrzębie - Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Chcesz lampę bezprzewodową i pilota bezprzewodowego i narzekasz na 1000zł ?

Bezprzewodowe lampy (znam tylko studyjne) są wszystkie a ceny różne.

Natomiast lampy typu D900 są lampami systemowymi - całkiem inna bajka.
    Hehe ja nie narzekam tylko grzecznie się pytam. Bo cene tak podałem a jak by się okazało że jest coś tańszego chyba byłoby fajnie. Głównie chcę wiedzieć jaki mam kupić sprzęt abym potem nie był zdziwiony . Pilot wiadomo do zdjęć nie poruszonych itd. Ceny wiadomo są różne tylko nie dokładnie o to pytam bo nie zawsze cena idzie z jakością. Chcę aby mi to ktoś wyjaśnił co ma z tym do czynienia.

Domyślnie

Za mniej jak 1000 mozna kupic Nissina Di866 mark II, jest to odpowiednik SB-910, dodatkowo ma drugi palnik, ktory blyska kiedy glowny ustawiony jest w sufit i doswietla dolna czesc zdjecia. Ja uzytkuje ta lampke od jakiegos czasu i jestem bardzo zadowolony.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Za mniej jak 1000 mozna kupic Nissina Di866 mark II, jest to odpowiednik SB-910, dodatkowo ma drugi palnik, ktory blyska kiedy glowny ustawiony jest w sufit i doswietla dolna czesc zdjecia. Ja uzytkuje ta lampke od jakiegos czasu i jestem bardzo zadowolony.
    Niebój, niebój: już Nikon myśli. Wystarczy, że zmieni firmware w aparacie na nowszy i aparat może przestać z nią współpracować.

Domyślnie

Taaa i przestana tez dzialac wszystkie szkla nie nikonowskie. Nie przesadzajmy.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Taaa i przestana tez dzialac wszystkie szkla nie nikonowskie. Nie przesadzajmy.
    Już są kłopoty niektórych szkieł Sigmy z nowym firmware w D700. Pieniądz, panie, pieniądz.

Miasto
    Jastrzębie - Cieszyn

Domyślnie

Tu bym się zgodził, jeden kolega już narzeka że SB 900 mu nie działa albo nie współpracuje z jego aparatem ,a SB 700 bez zarzutów. Jeszcze coś poszukam popytam ale ta 700 może być dobra.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agent Zobacz posta
    Tu bym się zgodził, jeden kolega już narzeka że SB 900 mu nie działa albo nie współpracuje z jego aparatem ,a SB 700 bez zarzutów. Jeszcze coś poszukam popytam ale ta 700 może być dobra.
    w czym sie zgodzil ? Przeciez 900 jest tak samo systemowa jak 700
    .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów