Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriansocho Zobacz posta
    Fajnym pomysłem na polskie warunki jest umieszczenie naklejki "3ehit" w wiadomym miejscu (żeby zasłonić NIKONa). Podobno działa - kolega mówi, że ma tak któregoś D3 tak oklejonego, i wiele razy go zaczepiały różne osoby, zawsze kończyło się czymś w stylu "o, zenit, też takiego miałem, kiedyś to się pstrykało, nawet nie wiedziałem, że zaczęli robić aparaty cyfrowe"
    Potwierdzam

Wiele razy w "szemranych" dzielnicach rozmowa z miejscowymi podobnie przebiegała i nikt nie proponował mi transakcji "aparat za zęby". Zazwyczaj aparat wzbudzał uśmiech, albo zdziwienie typu: "Ruski?", albo "Ale ciężki, ruska stal".

A co do śladów od taśmy na aparacie...
    Serwisu nie interesuje co jest na zewnątrz (chyba, że to ślady po upadku) i możesz go nawet ufajdać w... brązowej farbie. Mój 3EHNT był kilka razy w NPS-ie w czyszczeniu i nigdy nic nie mówili (jedynie komentarz: "o znowy ten Zenit").

Warto też zaklejać napisy na obiektywach (wystarczy samo słowo Nikkor/Nikon), bo złodzieje w większości nie są idiotami.

A oto wpomniany 3EHNT
    Muszę odnowić naklejki, bo już się poniszczyły

Zdjęcie autorstwa kolegi Kajtuś Czarodziej zaczerpnięte STĄD.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Dzięki za rady.
    A Zenit pierwsza klasa Ciekawość - z czego naklejki? Druk na czarnym papierze, czy jakoś inaczej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redbeard Zobacz posta
    Dzięki za rady.
    A Zenit pierwsza klasa Ciekawość - z czego naklejki? Druk na czarnym papierze, czy jakoś inaczej?
    Najpierw biała folia błyszczące, a na to czarna matowa z wyciętym (na ploterze) napisem. Efekt jest taki, że wygląda jakby litery były wklęsłe (jak w oryginale).
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redbeard Zobacz posta
    A może znacie jakieś inne tricki których warto użyć?
    Trzec, trzec, trzec. Cierpliwie trzec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Najpierw biała folia błyszczące, a na to czarna matowa z wyciętym (na ploterze) napisem. Efekt jest taki, że wygląda jakby litery były wklęsłe (jak w oryginale).
    Skibek, jak masz dostęp do sprzętu, pomyśl nad mikrobiznesem - przyznam, że sam chętnie kupiłbym taki komplet naklejek. W ich działanie antyporwaniowe nie wierzę, ale aparat wygląda czadowo - jak pojawisz się na Allegro, biorę od razu i na zapas

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Skibek, jak masz dostęp do sprzętu, pomyśl nad mikrobiznesem - przyznam, że sam chętnie kupiłbym taki komplet naklejek. W ich działanie antyporwaniowe nie wierzę, ale aparat wygląda czadowo - jak pojawisz się na Allegro, biorę od razu i na zapas
    Hjehje
    Można to zrobić w każdej agencji reklamowej za kilka groszy. Agencje zazwyczaj liczą za 1m2 (ok. 20-30zł), a sami wiemy ile tkich napisików zmieści na się na 1 metrze

Domyślnie

Jeżeli będzie sprawiało Ci przyjemność posiadanie i używanie postarzanego aparatu to na pewno coś wykombinujesz by go oszpecić , ja proponuję po prostu pilnować sprzęt jak każdą inną rzecz , jak kupisz sobie nowy samochód kiedyś w życiu to też porysujesz lakier by Ci go nie ukradli ? Tym tokiem myślenia nie będziesz się cieszył z niczego w życiu ...
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kewlas Zobacz posta
    Jeżeli będzie sprawiało Ci przyjemność posiadanie i używanie postarzanego aparatu to na pewno coś wykombinujesz by go oszpecić , ja proponuję po prostu pilnować sprzęt jak każdą inną rzecz , jak kupisz sobie nowy samochód kiedyś w życiu to też porysujesz lakier by Ci go nie ukradli ? Tym tokiem myślenia nie będziesz się cieszył z niczego w życiu ...
    A widziałeś kiedyś terenowy samochód? Tylko chodzi mi o TERENOWY, a nie o bulwarowo-plażowy Widziałeś, żeby któryś był ładny (w sensie - błyszczący i umyty)? Terenówka to narzędzie (i nie kupuje się jej, żeby była ładna tylko niezawodna).

Jeżeli aparat służy jako narzędzie, to ma być niewazodny technicznie, a to jak wygląda to kwestia drugorzędna. Oczywiście są ludzie, dla których wygląd jest ważny, ale oni kupują białego Pentaxa, albo inne bezlusterkowce w kształcie aparatu Leica

Co innego, jeżeli robimy śluby, albo jakieś bardziej "dostojne" reporaże. Wtedy otoczenie zwraca uwagę na estetykę (ale z reguły tacy nie będa próbowali nam zabrać aparatu, żeby go potem opchnąć za flaszkę)
    Ostatnio edytowane przez Skibek ; 16-08-2012 o 13:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kafecz Zobacz posta
    Niestety trzeba dopłacić, to tyle i aż tyle
    kafecz, tak w UK "wystarczy" dopłacić do ceny aby przedłużyć gwarancję lub ubezpieczyć od kradzieży/zniszczenia, ale w PL nie ma takiej możliwości i chyba dobrze o tym wiesz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    A widziałeś kiedyś terenowy samochód? Tylko chodzi mi o TERENOWY, a nie o bulwarowo-plażowy Widziałeś, żeby któryś był ładny (w sensie - błyszczący i umyty)? Terenówka to narzędzie (i nie kupuje się jej, żeby była ładna tylko niezawodna).
    tylko, że tu nie chodzi o wygląd pracującego sprzętu, tylko o celowe "niszczenie", żeby wyglądał jak stary.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów