Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie COOLPIX S5100 - mały problem

Witam, jakiś czas temu dostałem uszkodzony aparat COOLPIX S5100 (uszkodzona jest część wyświetlacza, jakieś 3/4 tak więc bardzo mało widać, a po za tym wszystko działa jak powinno - zdjęcia robi).
    Przez przypadek moja mama przy robieniu zdjęć zabłądziła w menu i pechowym trafem przestawiła tryb normalny na negatyw. Problem mam teraz taki, że za chiny nie mogę dojść do tego w jaki sposób wrócić z negatywu na tryb normalny. Bardzo proszę o pomoc, może jest jakaś opcja sformatowania aparatu albo jeżeli ktoś ma owy aparat mógłby mnie jakoś nakierować krok po kroku co zrobić po włączeniu aparatu ? Byłbym naprawdę wdzięczny. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Arek.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Przycisk MENU > MENU USTAWIEŃ > RESETUJ WSZYSTKO
    Wszystkie opcje zostaną przywrócone do wartości domyślnych, str. 139 instrukcji obsługi dostępna na stronie Nikona.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź ale niestety dalej mam problem.
    Tak jak mówie, na wyświetlaczu nie widzę połowy ekranu.
    Mógłbyś mi powiedzieć ile razy zjechać w dół po wciśnięciu MENU i kiedy co kliknąć ?
    Co do tej instrukcji do tego aparatu mógłbyś też mi stronę podesłać bo nie mogę znaleźć..
    Pozdrawiam i dziękuję Arek.

ok znalazłem tą stronę z instrukcją ale nie wiele mi ona pomaga przez mój wyświetlacz..
    http://www.nikonusa.com/pdf/manuals/...2/S5100_EN.pdf
    nie widzę całej lewej strony wyświetlacza tak więc nie wiem gdzie jestem, bardzo proszę o pomoc.
    Ostatnio edytowane przez Arekdnb ; 12-08-2012 o 11:17 Powód: update

Domyślnie

Aby przywrócić do trybu normalnego należy wcisnąć przycisk MENU, a następnie wybrać szóstą pozycję od góry. Pierwsze co będzie to Kolory standardowe.

Pozdrawiam,
    Paweł

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów