Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Monitor do 1,7k

Domyślnie Monitor do 1,7k

Witam,
    Szukam monitora do amatorskiej obróbki zdjęć w lr, przeglądania neta, oglądania filmów. Budżet jaki mogę przeznaczyć na zakup wynosi max 1700pln.
    Naczytałem się trochę i waham się między dwoma modelami: Eizo FS2331-BK i Dell U2410.
    Komputera używam przeważnie wieczorami, przy słabym świetle lub w ciemności (filmy) i tu obawiam się tej słynnej "jaskrawości IPSowskiej Della". Czy da się ustawić na tyle Della, by nie bił po oczach?
    Rozumiem, że jakość wyświetlanego obrazu stoi na zbliżonym poziomie? Za U2410 przemawiają do mnie proporcje i pivot.
    Proszę o radę,
    i przepraszam jeśli powtarzam po raz enty wątek

Domyślnie

Do filmów to nie tyle zakres regulacji podświetlenia jest istotny, co kontrast ... by przy jasno wyświetlanym kadrze, czarne pasy były czarne.

Domyślnie

Z tych 2 wymienionych, zdecydowanie eizo foris. Dell wydlubie Ci oczy tym swoim swiecidelkiem.

Przepraszam za brak polskich diaktrykow.
    Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Domyślnie

ok stawiam na FS2331-BK chyba najbardziej problematyczną część komputera mam już za sobą i pozostaje reszta podzespołów, dzięki

Domyślnie

A czy P221W do filmów się nie nadaje? Byłby przy okazji świetny ekran do fotek.
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Uprawnienia umieszczania postów