Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Ile idzie przelew?

Hej!

Użeram się z parą, która wisi mi pieniążki za zlecenie.

Sprawa wygląda następująco:
    Zdjęcia odebrane, wszystko się podoba. Miałem otrzymać pieniążki w sobotę, ale coś tam coś tam gadka szmatka i tak wypadło, więc umówiliśmy się na przelew w poniedziałek. Ponoć wykonany rano (9.30) Potwierdzenia nie otrzymałem, dziś wtorek wieczór, przelewu jak nie było tak nie ma.

Dodam, że zaliczkę wpłacali mi 4 dni.. z Milenium banku do PKO.
    Ile może iść taki przelew? Zazwyczaj dostaję tego samego dnia więc, albo coś się przyblokowało albo walą ściemę?

Domyślnie

doba to raczej max (nie zdarzylo mi sie dluzej)
    W ostaniej linii sam wlasiciwie sobie odpowiedziales.

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

No kur! To samo było z zaliczką, wysłaliśmy 28-go, dzwonię 30-go tak tak wysłaliśmy. Data wysłania zaliczki na potwierdzeniu pierwszego następnego miesiąca.. Czyli widzę, że z resztą będzie to samo. Najs

Domyślnie

Przelew zwykle najdłużej dobę, zdarza się jednak że niektóre banki celowo opóźniają księgowanie kasy na konto klienta. Poproś o potwierdzenie wysłania przelewu.

Domyślnie

A czy na przykład takie dane są wiarygodne?

http://www.money.pl/banki/elixir/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejMirek Zobacz posta
    A czy na przykład takie dane są wiarygodne?

http://www.money.pl/banki/elixir/
    Są wiarygodne.
    Przelew krajowy idzie maks 1 dzień. Czyli jak wyślą po 17-ej, to dostaniesz następnego dnia ok. 12-14.
    Przelewy SEPA (europrzelew) idą do 3 dni. Czasami też jeden. Ale to na drugi koniec Europy więc bywa dłużej.

Walą ściemę.

Domyślnie

Ciekawy jestem jaka jest sprawdzalność takiego obliczenia. Tak czy inaczej wyszło mi, że pieniązki powinienem mieć o 17.20

Fakt przelew krajowy, maks 1 dzień, ale czy ma znaczenie czy to przelew robiony w kasie czy internetowy?
    Ostatnio edytowane przez AndrzejMirek ; 07-08-2012 o 23:13

Domyślnie

Niestety banki mają 3 dni na zaksięgowanie pieniędzy na koncie docelowym. Z tego co wiem 'unia' ma z tym walczyć wymuszając wdrożenie wszędzie przelewów natychmiastowych, ale kiedy to będzie na razie nie wiadomo.

Mam konto w Deutshe Banku i przelew z PKO potrafi czasem (zwykle przychodzi następnego dnia) iść nawet dwa dni (wysłany w pon rano jest po południu w środę).

Wszystko zależy od pary banków, zwykle zrobiony przelew idzie najbliższą sesją elixirową i spływa do banku docelowego kolejną sesją.

Domyślnie

Tak więc czekam do środy godz 15.00

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów