Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Router Wifi do domu

Witam,

Jestem aktualnie użytkownikiem routera Wifi TP-LINK W8901G i od niedawna zaczyna się coś z nim dziać (trafi zasięg, jest tylko u mnie w pokoju i to tylko 2 kreski), nigdy z nim nie miałem problemu działał bez zarzutu ok. 4 lata, nigdy nie trzeba było go restartować, działał non stop aż do teraz. Zmienianie kanałów nic nie daje tak jak lepsze, antenki o większym zasięgu wydaje mi się, że już swoje odsłużył

Chciałbym was prosić o radę co teraz kupić. Potrzebuję routera ADSL do neostrady, chciałbym aby był zasięg na cały dom tj. 130m. Myślałem o takim jak ten: http://allegro.pl/tp-link-td-w8960n-...519373511.html

Czytałem wątek z 2010 roku ale od tego czasu na pewno pojawiło się coś nowego.

Pozdrawiam
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez haki Zobacz posta
    Witam,

Jestem aktualnie użytkownikiem routera Wifi TP-LINK W8901G i od niedawna zaczyna się coś z nim dziać (trafi zasięg, jest tylko u mnie w pokoju i to tylko 2 kreski), nigdy z nim nie miałem problemu działał bez zarzutu ok. 4 lata, nigdy nie trzeba było go restartować, działał non stop aż do teraz. Zmienianie kanałów nic nie daje tak jak lepsze, antenki o większym zasięgu wydaje mi się, że już swoje odsłużył

Chciałbym was prosić o radę co teraz kupić. Potrzebuję routera ADSL do neostrady, chciałbym aby był zasięg na cały dom tj. 130m. Myślałem o takim jak ten: http://allegro.pl/tp-link-td-w8960n-...519373511.html

Pozdrawiam
    Kup oddzielnie modem i oddzielnie router.

Domyślnie

Witam,

Pozdrawiam
    Ja potrzebowałem do domu także coś do ADSL (netia po kablach tepsy)
    Najpierw kupiłem jakiegoś najtańszego TP linka z ADSL i miałem z nim problem, bo za cholerę nie chciał się wdzwaniać. Wymieniłem tego w sklepie na Linksysa WAG200G i problem się rozwiązał.

Fakt że Linksys droższy ale, dom mam 2 piętrowy 180m2, router stoi na pierwszym piętrze a mocny sygnał mam zarówno w piwnicy jak i w ogrodzie jakieś 60m w lini prostej od urządzenia. Także szczerze mogę polecić.
    Mój Linksys pracuje już parę lat i do tej pory nie ma z nim problemów.
    fulfrejm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    Ja potrzebowałem do domu także coś do ADSL (netia po kablach tepsy)
    Najpierw kupiłem jakiegoś najtańszego TP linka z ADSL i miałem z nim problem, bo za cholerę nie chciał się wdzwaniać. Wymieniłem tego w sklepie na Linksysa WAG200G i problem się rozwiązał.

Fakt że Linksys droższy ale, dom mam 2 piętrowy 180m2, router stoi na pierwszym piętrze a mocny sygnał mam zarówno w piwnicy jak i w ogrodzie jakieś 60m w lini prostej od urządzenia. Także szczerze mogę polecić.
    Mój Linksys pracuje już parę lat i do tej pory nie ma z nim problemów.
    Sprawdź jakie masz transfery po wifi i jakie masz łącze dla neta.

Domyślnie

wolalbym kupic jedno urządzenie wczesniej miałem jedno i bylo super. a ten tp link co podałem z aukcji z 2 antenkami jest zły?

Domyślnie

wolalbym kupic jedno urządzenie wczesniej miałem jedno i bylo super. a ten tp link co podałem z aukcji z 2 antenkami jest zły?
    Jak chcesz mieć problemy lub się wnerwiać to OK

Tutaj dość dobra recka:
    http://openrouter.info/index.php?opt...nzje&Itemid=55
    http://rpc.one.pl/index.php/lista-ar...-tp-link-linux

Domyślnie

Chciałbym już coś ze standardem n, potrzebuje go tylko podłączyć i cieszyć się wifi w całym domu, nie potrzebuje jakiś skomplikowanych ustawień. Tylko i wyłącznie udostępnienie internetu poprzez router na cały dom Miałem TP LINK, nic w nim nie kombinowałem zrobiłem quick start i wszystko hulało przez ok. 4 lata bez zawiechy

Domyślnie

mogę odgrzebać trochę temat? nie chce zakładać kolejnego tematu o problemach z wifi.

mam problem z laptopem i jego wifi. Problem polega na tym, że jeśli laptop jest blisko routera, to łączy się z wifi (router) pod biurkiem, pod laptopem. problem zaczyna się gdy odejdę w linii prostej od router na odległość 1,5-2 m traci połączenie z internetem, mimo że ikonka zasięgu wifi pokazuje Siła Sygnału; Znakomita. Dalej niż 2m, czyli max 5 od routera internetu nie ma w ogóle. Przy routerze prędkość pobierana jest max dla łącza, w pokoju obok ledwo łapie prędkość 100 kb/s, gdy laptop jest 1m od routera prędkość pobieranych danych jest maxymalna czyli 2mb/s.
    Nie mówię już o miejscach publicznych, tam wyszukuje mi się sieci, dużo sieci, pokazuje dobry zasięg ale łączy się, łączy i łączy i się nigdy nie połączy z siecią.
    instalowałem nowe sterowniki ze strony ACER (5739G), karta INTEL wifi LINK 5100 AGN.

Ma ktoś pomysł o co chodzi ? inny laptop łapie internet z tego routera w domu bez problemu, nie przerywa, zasięg max itp.

jakby ktoś wiedział co może być przyczyną, proszę o pomoc, wszelka pomoc mile widziana
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Stawiam na trafioną sieciówkę. Dość częsty przypadek. Jeśli komputer po gwarancji, można kartę wymienić samodzielnie. To z reguły bardzo prosta czynność. Koszt karty używanej to nawet 10-30 zł. Nowe rzecz jasna dużo droższe, ale śmiało można zaryzykować taką z demontażu.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów