Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Oczywiście, że można trzeba w fotoszopie popracować na warstwach i maskach
    wystarczy niebieski zdjac suwaczkiem w LR

Domyślnie

W LR (i nie tylko) wcale nie trzeba tu na maskach grzebać. Wystarczą delikatne zmiany suwaków od nasycenia niebieskiego (i zieleni jak ktoś chce). Po korekcie winietowania wyszło mi coś takiego (same suwaki, bez pędzlowania):

Dodatkowe udramtycznienie sceny można uzyskać za pomocą szarego filtra lub w obróbce dodając gradient zwiększający m.in. kontrast i lekko przyciemniający czy kolorujący niebo:

Domyślnie

o jakie ladne zdjecia umiem zrobic wystarczy tylko ze mOSAd je przerobi a moze Ty mOSAd prowadzisz jakies kursy?

Domyślnie

Dobre pytanie, podłączam się

Domyślnie

Prowadzę (dla zainteresowanych i zdecydowanych podszkolić swoje umiejętności) indywidualne korepetycje z obróbki LR... od bardzo niedawna. Ale dobrze mi idzie, więc może będę kontynuował tę działalność (na terenie Wawy póki co). Więcej przez PM, gdyż oficjalnie nie ogłaszam się (jeszcze) poprzez forum. Póki co moi "uczniowie" nie chwalą się też (na forum) wynikami, ale może wkrótce?!

Domyślnie

Oczywiście ci co lubią dramatyzować, mogą próbować przekonywać, że widok był tamtego dnia całkiem inny niż zwykle... A jak jeszcze kochają nasycone kolory, mocny kontrast i detale, to edytor nie pozwala się nudzić... Oczywiście zarzut przesady może do nich kompletnie nie trafić. I wówczas pokażą coś takiego:

LR to fajne narzędzie, ale jak czasem powiadam, warto wiedzieć kiedy przestać.

Domyślnie

Moim zdaniem nie ma sensu męczyć się na warstwach, tyko poprawić balans bieli oraz pobawić się rozjaśnieniem i ściemnieniem.
    Możliwe, że trochę przesadziłem.

Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Moim zdaniem nie ma sensu męczyć się na warstwach, tyko poprawić balans bieli oraz pobawić się rozjaśnieniem i ściemnieniem.
    Możliwe, że trochę przesadziłem.

Pozdrawiam Mirek
    Sorry "trochę" to zdjęcie jest tragiczne. No chyba, że ja mam coś nie tak z monitorem za 20 tys zł

Domyślnie

manfred - heh to trochę więcej przesadziłem, umiar mi się w nocy wyłączył
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

@mosad co było na twojej ostatniej modyfikacji zrobione z trawą? Bo zyskała trochę ładniejszą fakturę (tak jakby). Jakieś clarity/kontrast/kolor ?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów