Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Daj no chłopie rawa bo tak to pieron wie jak to wywołujesz

Domyślnie

drugiego zdjecia nie mam raw-a. ale mam inne na ktorym tez jest kolor czerwony a gdzie mozna wstawic plik 50MB?
    chyba znalazlem.
    http://www.sendspace.pl/file/f7de94cd1ba2ad342e95a39
    Ostatnio edytowane przez romek257 ; 06-08-2012 o 19:24

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

A czemu zdjęcie znikło?

Domyślnie

aaaa bo ja wstawilem zeby raw-a sciagnac :/ zaraz wstawie tu na strone

Domyślnie

krajobrazu z czerwonym nie znalazlem mam za to wnetrze kosciola, czerwony kolor jest

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

A po cholere takie duże wstawiłeś i w dodatku jpg?

Domyślnie

to ja juz nic nie rozumiem... nic nie robilem z rawem tylko zapisalem jako jpg i wstawilem. nie tak mialo byc?
    .... prosze o wyrozumialosc.... ale chociazby moja liczba postow sugeruje mala znajomosc forum.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Filesonic lub filesrve lub podobne serwery tam wstaw rawa a tu link

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    zatem jaki jest sens korzystania z takich przeglądarek ?
    Sens jest taki, że po pierwsze często są wygodniejsze. Po drugie standardem w sieci jest sRGB, a nie jakiś własny profil kolorów opracowany przez firmę XYZ - w tym przypadku Adobe, ale mogłoby to być i ZiutekFoto. Dodatkowo chcesz tłumaczyć wszystkim ludziom, którzy widzą potem zdjęcie, kopiują sobie na dysk, oglądają w różnych przeglądarkach, wysyłają mejlem, że można je oglądać wyłącznie w programach obsługujących
    profil jakiejś mało znanej firmy Adobe? Dodatkowo jak sobie coś ze zdjęciem zrobią i edytor im wytnie informację o przestrzeni kolorów, to w ogóle będzie koszmarek. Poza tym po co jakieś Adobe RGB, skoro ich monitory od wielu wielu lat są w identycznym standardzie i pokazują co najwyżej przestrzeń RGB?
    Krótko mówiąc zdjęcie w sRGB wyświetli się zawsze i wszędzie poprawnie, bo tak to zostało zaprojektowane.
    Zdjęcia w innych przestrzeniach są póki co dedykowane do określonych celów - w przypadku Adobe RGB jest to m.in. wydruk, w którym przestrzeń barwna jest zupełnie inna. Inną przestrzenią do wydruku mógłby być CMYK - jednak taki obraz po zignorowaniu tej informacji, wygląda fatalnie na pierwszy rzut oka, więc *takiego* błędu nikt nie zrobi. Problem z Adobe RGB jest taki, że wygląda on wystarczająco podobnie do sRGB, by łatwo było o pomyłki.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów